Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:52:52

Με μπόνους για νέο χρήμα

Ελκυστικότερα επιτόκια έως και μισή περίπου μονάδα σε σχέση με το μέςο επιτόκιο μιάς προθεσμιακής κατάθεσης επιστρατεύουν οι τράπεζες στην προσπάθεια τους να προσελκύσουν καταθέσεις, μετά την πρόσφατη χαλάρωση των capital controls και την απελευθέρωση στην κίνηση κεφαλαίων.

Τα επιτόκια που προσφέρονται για όσους φέρουν τα χρήματά τους από τις θυρίδες ή από το εξωτερικό φθάνουν το 1,30% περίπου και στοχεύουν κυρίως στη βελτίωση της ψυχολογίας, τη στιγμή που τα συμβατικά επιτόκια στις προθεσμιακές καταθέσεις έχουν κατρακυλήσει στο 0,80% φθάνοντας σε ιστορικού χαμηλά.

Το σύνολο σχεδόν των τραπεζών έχει συνδέσει τους προθεσμιακούς λογαριασμούς, που συνδιάζουν ευνοϊκή απόδοση των προϊντων με κίνητρα για τον πελάτη, όπως είναι οι πόντοι ή οι δωροεπιταγές, που εξαργυρώνονται σε καθημερινές αγορές από τα συνεργαζόμενα καταστήματα. Τα προγράμματα αυτά αναμένεται να εμπλουτιστούν από το φθινόπωρο και να προωθηθούν πιό μαζικά από το δίκτυο των καταστημάτων, επιδιώκοντας να ξαναφέρουν τους καταθέτες στα γκισέ των τραπεζών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline