Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:32:18

Οι τζαμπατζήδες της ΔΕΗ

Φυσικά υπάρχουν άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, χαμηλόμισθοι που δυσκολεύονται πολύ να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους στη ΔΕΗ. Επιβαρυμένους μάλιστα με διπλάσια τέλη δημοτικά. ΕΡΤ κλπ. Όμως υπάρχουν και οι κακομαθημένοι, οι κατά συνήθεια κακοπληρωτές.

Στους νομούς που θεωρούνται από τους πιο εύπορους στην Ελλάδα, από πλευράς είτε τουριστικής είτε μεταποιητικής δραστηριότητας, καταγράφονται παραδόξως τα μεγαλύτερα φέσια της ΔΕΗ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Ρόδος, το Ηράκλειο Κρήτης, η Κέρκυρα και η Λάρισα, νόμοι, με παραδοσιακά υψηλότερο εισόδημα από άλλους, όπως για παράδειγμα ο Έβρος, όπου όμως οι κακοπληρωτές και μάλιστα οι συστηματικοί είναι πολλαπλάσιοι.

Δεν είναι όμως τυχαίο ότι σε κάποιες από τις παραπάνω περιοχές δραστηριοποιούνται ισχυρά κινήματα " δεν πληρώνω ", γεγονός που εξηγεί και το χαμηλό ενδιαφέρον πολλών καταναλωτών όχι μόνο να ενταχθούν στον ευνοϊκό διακανονισμό της ΔΕΗ για 36 δόσεις, αλλά κυρίως να τον τηρήσουν.

Στην τουριστική Ρόδο, έξι στους δέκα επαγγελματίες δεν πληρώνουν εγκαίρως τη ΔΕΗ, με πρωταγωνιστές 752 ξενοδοχεία, εκ των οποίων τα 200 πιο κόκκινα έχουν έκαστο οφειλές άνω των 10.000 ευρώ προς την επιχείρηση. Στην επίσης τουριστική Κέρκυρα, χρωστούν στη ΔΕΗ το 41% των οικιακών και το 58,4% των επαγγελματικών πελατών. Δεν μιλάμε για μικροποσά, αφού το 15,5 των επαγγελματιών χρωστά από 3.000 ευρώ και άνω. Πολλοί έχουν να πληρώσουν ρεύμα εδώ και χρόνια και δεν είναι πάντα αυτοί οι πλέον αδύναμοι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline