Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  18:38:40

Τρόφιμα: τρεις μεγάλες μειώσεις

Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται ανησυχητικά για το επίπεδο διατροφής, σε είδη πρώτης ανάγκης. "Οι αντοχές των καταναλωτών εξαντλούνται και σε συνδυασμό με τις αυξήσεις τιμών ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης λόγω υψηλότερης φορολογίας οδηγούμαστε σε μεγάλη μείωση πωλήσεων", τονίζουν στελέχη της αγοράς των σούπερ μάρκετ.

Κατα το πρώτο εξάμηνο του 2016 οι πωλήσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης παρουσιάζουν δραματική μείωση. Οι πωλήσεις των τροφίμων υποχώρησαν κατά 9,2% ως προς την αξία και κατά 13,4%'ως προς τον όγκο, ενώ ο συνολικός τζίρος των σούπερ μάρκετ εμφανίζεται μειωμένος κατά 8,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Μάλιστα, σε επίπεδο όγκου πωλήσεων, η κάμψη είναι μεγαλύτερη με το σχετικό ποσοστό μείωσης στο 12,6%.

Τρεις σημαντικές μειώσεις; Οι ριζικές ανακατατάξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στον κλάδο των σούπερ μάρκετ επηρεάζουν έν μέρει τα στοιχεία των πωλήσεων, όχι όμως σε βαθμό που να αλλοιώνουν καθοριστικά την εικόνα περί δραστικής περιστολής της κατανάλωσης. Πιό συγκεκριμένα, ο τζίρος που παλαιότερα γινόταν στα καταστήματα της αλυσίδας " Μαρινόπουλος" έν μέρει μόνο έχει κατανεμηθεί στις άλλες αλυσίδες και ούτε λίγο ούτε πολύ ένα μεγάλο μέρος αυτού μοιάζει σαν να έχει χαθεί σε κάποια " μαύρη τρύπα".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline