Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:23:09

Πάλι με τη φίρμα και προϊόντα ΚΑΤΣΕΛΗΣ

Πόσο αλλάζουν οι καιροί και μας αλλάζουν επίσης. Την προηγούμενη δεκαετία υπήρξαν από τους σκληρότερους ανταγωνιστές στα σούπερ μάρκετ στην πιο μαλακή αγορά αυτή του ψωμιού για τοστ.

Η Καραμολέγκος που ήταν ένα από τα ελάχιστα "παιδιά του Χρηματιστήριου" που ξέφυγε από την γραμμή και επένδυσε σωστά τα χρήματα που πήρε κατάφερε σε διάστημα δέκα περίπου χρόνων να βρεθεί από το μηδέν στην κορυφή.

Ήδη το 2009, όταν είχαν αρχίσει να παρουσιάζονται τα προβλήματα στην Κατσέλης, είχε καταφέρει να ρίξει από την κορυφή τον πάλαι ποτέ παντοκράτορα της αγοράς χάρη στο λανσάρισμα του "ψίχα τοστ" μία κατηγορία που πρώτα λάνσαρε η Καραμολέγκος και στην συνέχεια ακολούθησαν και οι υπόλοιποι ανταγωνιστές.

Η Καραμολέγκος εκτιμώντας ότι το σήμα Κατσέλης "σημαίνει κάτι" για τον Έλληνα καταναλωτή φρόντισε να το αποκτήσει στον πλειστηριασμό που έγινε και θα το φέρει ξανά στα ράφια στις 26 Σεπτεμβρίου μετά από απουσία τριών ετών. Στόχος να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος στην συγκεκριμένη αγορά σε βάθος 2 χρόνων με ποσοστό 55% από 38,4% που κατέχει σήμερα το σήμα Καραμολέγκος.

Από την πτώση της Κατσέλης έχουν αλλάξει αρκετά στην αγορά του ψωμιού του τοστ με τα δύο σημαντικότερα στοιχεία να είναι η αύξηση των μεριδίων των προϊόντων που φέρουν το σήμα των σούπερ μάρκετ (σ.σ. τα οποία επίσης παράγονται σε μεγάλο βαθμό από την Καραμολέγκος αλλά και την Κρις Κρις) καθώς και η είσοδο της Παπαδόπουλος στην συγκεκριμένη αγορά κινούμενη κυρίως στα premium προϊόντα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline