Τρίτη 23 Απριλίου 2024  21:25:20

Δημήτριος Παπαδημητρίου: Η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα

Μετά την εμμονή του έως πρόσφατα ότι πρέπει να καθιερωθεί στην Ελλάδα διπλό σύστημα νομίσματος, μάλλον δραχμής παράλληλα με το ευρώ, ο νέος και πολυδιαφημισμένος Υπουργός προσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα, αιφνιδιάζει και προκαλεί σοβαρές απορίες.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι ο κ. Παπαδημητρίου αναλαμβάνει το σοβαρότερο Υπουργείο της Κυβέρνησης(πάνω ακόμα και από το Υπουργείο Οικονομικών και τον κ. Ε. Τσακαλώτο, με φρέσκες ιδέες και αναπτυξιακές δυνατότητες), αλλά τα πρώτα δείγματα είναι μάλλον απογοητευτικά. Δεν έχει παρουσιάσει κανέναν πρόγραμμα ανάτασης του χώρου της Οικονομίας με συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ οι πρώτες ιδέες του, ως Υπουργού (παλιότερα στενού φίλου και ομοϊδεάτη του κ.Βαρουφάκη) προκαλούν έντονες απορίες. Με μια απροσδόκητη δήλωση του χθες, προκάλεσε έκπληξη αλλά και δυσάρεστα σχόλια, καθώς ο ελληνοαμερικανός Υπουργός άφησε άφωνους στελέχη και διευθυντές μεγάλων επιχειρήσεων κατά την διάρκεια εκδήλωσης. Όπως είναι γνωστό και η σύζυγός του κ.Αναγνωστοπούλου έχει τοποθετηθεί ως αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας.

Η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, δήλωσε σε ομιλία του ο υπουργός οικονομίας και ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου αφήνοντας άφωνους στελέχη και διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων επιχειρήσεων κατά την διάρκεια της εκδήλωσης 10 CEO Summit που διοργάνωσε στην Αθήνα η ελληνική εταιρία διοίκησης επιχειρήσεων. Δεν έπεισε κανέναν και προκάλεσε ειρωνικά σχόλια για το πόσο μακριά βρίσκεται από τα προβλήματα των ελληνικών επιχειρήσεων και την κατάσταση της αγοράς, όπως επίσης και για τις αρνητικές συνέπειες που έχει η βαρύτατη και εξοντωτική φορολογία σε αυτές, η οποία έχει οδηγήσει είτε στο κλείσιμο είτε στην μεταφορά σε ξένες χώρες.

Πάντως, στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας εκτίμησε πως και το 2017 θα είναι μία δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία, με αναστολή οικονομικών δραστηριοτήτων, με νέες απώλειες θέσεων εργασίας και στρεβλώσεις στην αγορά που δεν οδηγούν πουθενά.

Στην ίδια εκδήλωση όλοι οι ομιλητές επισήμαναν ότι σε αυτή την δύσκολη περίοδο της οικονομίας οι επιχειρήσεις θα επιβιώσουν μόνο αν στελέχη και ηγεσία συνεργαστούν για την βιωσιμότητα τους, βεβαίως χωρίς να συμμερίζονται τις ακραίες και ανεδαφικές απόψεις του νέου Υπουργού, ο οποίος ορίστηκε υπεύθυνος για θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων. Αναμένοντας με ενδιαφέρον τις υπόλοιπες ιδέες του για την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline