Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:40:23

Ηλθε η ώρα για τον χρυσό

Πάντα ο χρυσός είτε σε κοσμήματα είτε σε ράβδους είχε επενδυτική αξία, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες είε γνωρίσει πολλές πτώσεις στα διεθνή χρηματιστήρια.

Τώρα φαίνεται ότι οι προοπτικές του θα είναι ευνοικές για τα επόμενα χρόνια. Οσον αφορά την πορεία του χρυσού το 2016, μιλούν 26 αναλυτές της αγοράς πολυτίμων μετάλλων, από τη Σιγκαπούρη έως τη Νέα Υόρκη, που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg. Ειδικότερα, εκτιμούν ότι το 2017 ο χρυσός θα κυμανθεί στα 1.300 με 1.350 δολάρια, ενώ λίγοι από αυτούς έκαναν λόγο για 1.600 δολάρια ανά ουγγιά.

Πάντως, όπως αναφέρει σε άρθρο της η ETF Daily News, ειδησεογραφική πύλη για την αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων, δεν λείπουν και όσοι είναι επιφυλακτικοί για την τιμή του χρυσού το 2017. Επικαλούνται τη μεγάλη αποχώρηση επενδυτών από τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια σε χρυσό κατά το τελευταίο δίμηνο του 2016, κίνηση που δείχνει ότι αυτήν την περίοδο η ζήτηση για έκθεση στο πολύτιμο μέταλλο μειώθηκε.

«Μετά την αύξηση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2016 και σε συνδυασμό με τις ευοίωνες προβλέψεις για την οικονομία των ΗΠΑ, την προοπτική ενίσχυσης του δολαρίου και τις τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2017, εκτιμούμε ότι ο χρυσός θα δείξει σημάδια εξασθένησης», επισήμανε ο επενδυτικός οίκος Sun Global Investments.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline