Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:11:18

Οι αυτόνομοι ελεγκτές που ετοιμάζει ο κ. Παπαγγελόπουλος

Δημιουργείται αναγκαστικά ένας νέος και αυτόνομος μηχανισμός. Από τον Οκτώβριο είχε καταστρωθεί το σχέδιο μιας πιο αποφασιστικής και αποτελεσματικής δράσης, με ειδικούς κομάντο-ελεγκτές.


Κρίθηκε σε σειρά συσκέψεων ότι τα αποτελέσματα των δημόσιων εσόδων σε ορισμένους κρίσιμους τομείς παραοικονομίας και ανομίας είναι φτωχά και περιορισμένα.
Κρίθηκε ότι δεν επαρκούν για τους αναγκαίους ελέγχους οι υπάρχουσες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, οι Τράπεζες, οι Εφορίες και εκείνες υπό τον Οικονομικό Εισαγγελέα.

Χρειάζονται πιο πολλά πρόσωπα και υπηρεσίες, καθώς στην Κυβέρνηση και το Μαξίμου πιστεύουν ότι πολλοί ακόμα επιχειρηματίες και επαγγελματίες ξεφεύγουν από τη φορολογία, πολλοί καταστηματάρχες συνεχίζουν τη φοροδιαφυγή και την κλοπή του ΦΠΑ.
Συγκεκριμένα, νομοθετικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση κρουσμάτων και φοροδιαφυγής με αιχμή του δόρατος τη δημιουργία ομάδας «κομάντο» του ελεγκτικού μηχανισμού, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Θα υπάγονται στον Φορολογικό Εισαγγελέα και όχι στη ΑΑΔΕ και τι Εφορία.

Η ομάδα θα αντιμετωπίζει περιπτώσεις οικονομικών εγκλημάτων που στρέφονται κατά του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι το 2018 θα είναι έτος μεγάλων εκπλήξεων και πρόσθεσε ότι για τους πολλούς που διψούν για δικαιοσύνη οι εκπλήξεις θα είναι ευχάριστες και για κάποιους άλλους οδυνηρές.

Σαφείς αιχμές και για τον χειρισμό παρόμοιων υποθέσεων από δικαστικούς, για μερίδα των οποίων συνεχίζει να μην διατηρεί την καλύτερη των απόψεων και να είναι επίμονα καταγγελτικός.

Ο Υπουργός πως η παραγραφή σε οικονομικές υποθέσεις, όπως αυτές που προέκυψαν από ειδικές αποφάσεις-ψυχρολουσία του Συμβουλίου Επικρατείας είναι το αποτέλεσμα της «πολιτικής βούλησης του παλαιού συστήματος για συγκάλυψη έκνομων πράξεων» που σχετίζονταν με φοροδιαφυγή και διαφθορά και υποστηρίζει ότι με την πείρα που απέκτησε η κυβέρνηση «και από τα διδάγματα δικών μας λαθών» θα συνεχίσει τις προσπάθειές της μέχρι να κερδίσει τη μάχη.
Σημείωσε μάλιστα ότι δεν είναι διαβρωμένη η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων δικαστών και αναφερόμενος στην πρόσφατη «κρίση» μεταξύ δικαστών και κυβέρνησης για το «πόθεν έσχες» καλεί τους πρώην συναδέλφους του να βάλουν οι ίδιοι σε «καραντίνα» τους... ασθενείς του Σώματος που προσβάλλουν την ιδέα της Δικαιοσύνης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline