Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  22:15:46

Τα γυρίζει η κυβέρνηση για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια

Ο SSM και οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες το ξεκαθάρισαν στους Έλληνες ομολόγους τους και στους εκπροσώπους επιχειρηματικών κλάδων που τους συνόδευαν στη Φρανκφούρτη.

Ξεχάστε (κι εσείς και η κυβέρνησή σας) τα περί «καθαρής εξόδου» από το μνημόνιο, προχωρήστε στους πλειστηριασμούς ώστε να περάστε τα stress tests που αρχίζουν σε λίγες μέρες, συνηθίστε στην ιδέα ότι μετά τον Αύγουστο του 2018 ή θα πορευτείτε καλυμμένοι από μια προληπτική γραμμή στήριξης (και εποπτείας...), ή θα χάσετε το προνόμιο να δανείζεστε φτηνό χρήμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και θα πέστε στα νύχια των αγορών...

Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος, δηλαδή, που κινήθηκε και ο απελθών πρόεδρος του Euro Working Group κ. Τόμας Βίζερ λίγες μέρες πριν, όταν δήλωνε σε συνέντευξή του πως μετά τον Αύγουστο του 2018 θα συζητηθεί μεταξύ Ελλάδος και δανειστών της αν θα υπάρξει κάποιας μορφής μείωση του χρέους«αλλά με επιπλέον υποχρεώσεις της Αθήνας έναντι των δανειστών και όχι καθαρή έξοδο, όπως ελπίζει η ελληνική πλευρά...»

Την ίδια ώρα, εδώ στην Ελλάδα, το «αφήγημα" της καθαρής εξόδου, τέλειωνε και επισήμως. Στην συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός περιέγραψε με... αισιόδοξα χρώματα το οικονομικό μέλλον της χώρας στην μετά μνημόνιο εποχή, αλλά απέφυγε επιμελώς ν' αναφερθεί, έστω και μια φορά, στην γνωστή επωδό του περί επικείμενης «καθαρής εξόδου» τον ερχόμενο Αύγουστο...Το απέφυγε επιμελώς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline