Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:57:06

Ο ΣΕΒ αυστηρός και δίκαιος για τις ευθύνες όλων όσων κυβέρνησαν τα τελευταία 25-30 χρόνια: «Ήδη χάθηκε μια γενιά Ελλήνων, ας μην χαθεί και δεύτερη». Κύριο

Γιατί, χρειάζεται αλλαγή στο μίγμα πολιτικής, που πρέπει να υπηρετεί την ανάπτυξη και γιατί χρειάζεται σταθερότητα, χωρίς την παλαιά ρουσφετολογία και παροχολογία, στη μετα-μνημονιακή εποχή.

Σημαντικός μοχλός η μείωση της φορολογίας και οι αναπτυξιακές πολιτικές. Δεν χρειάζονται παντού μεγάλα κεφάλαια. Στο εβδομαδιαίο δελτίο του σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας επισημαίνει ότι «με μια φιλοαναπτυξιακή φορολογική πολιτική η οικονομία είναι έτοιμη να εκτιναχθεί και ο λόγος που αυτό δεν συμβαίνει ακόμη σχετίζεται με τα πολλά φορολογικά και ρυθμιστικά βάρη που πέφτουν στους ώμους εργαζομένων και επιχειρήσεων».

Ο Σύνδεσμος εκτιμά επίσης ότι αν υπάρξει αλλαγή στο μίγμα πολιτικής και σταθερότητα στη μετα-μνημονιακή εποχή, θα μπορούσαν να καταγραφούν ετήσιες αυξήσεις στις επενδύσεις κατά 10% έως 15%, από εδώ και πέρα, συμβάλλοντας ώστε οι επενδύσεις να επανέλθουν στα υψηλά προ κρίσης επίπεδα σε 5 έως 10 χρόνια για τις επιχειρηματικές και 10 έως 15 χρόνια για τις ιδιωτικές επενδύσεις (μαζί με τις κατοικίες). «Το πρόβλημα της χώρας από εδώ και πέρα είναι καθαρά πολιτικό και, συνδέεται με την πιθανή αλλαγή πλεύσης στην οικονομική πολιτική προς εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων και συμφερόντων. Ήδη χάθηκε μια γενιά, ας μην χαθεί και δεύτερη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύνδεσμος.

Συγκίνηση για τα ευρήματα στους τόπους του Σαράντα.

Βρέθηκαν τα οστά 108 Ελλήνων που έπεσαν στο Αλβανικό μέτωπο

Εγινε η εκταφή από κοινούς τάφους των πολεμιστών μας ή μεμονωμένους τάφους στο Τεπελένι (Dragot της Αλβανίας)

Μια παρόμοια διαδικασία αναζήτησης και αναγνώρισης ,που δεν χρειάσθηκε τόσες δεκαετίες, εφαρμόσθηκε στην Κύπρο για τα θύματα της Τουρκικής εισβολής του 1974. Και προσκόμισαν οι έρευνες πολύτιμα ευρύματα και αναγνωρίσει νεκρών, χάρη στις μεθόδους DNA, καθώς ανάλογο υλικό από συγγενείς και απογόνους έχει αρχίσει να σχηματίζεται από το ΥΠΕΘΑ γι αυτούς τους σκοπούς. Τα οστά 108 Ελλήνων πεσόντων του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940 - 41 έχουν βρεθεί στην Αλβανία. Οι εργασίες αναζήτησης, εκταφής, προσδιορισμού της ταυτότητας και ενταφιασμού των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία, στην περιοχή Dragot (Τεπελένι) Αλβανία - οι οποίες ξεκίνησαν στις 22 Ιανουαρίου 2018 - συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), έως τώρα έχει πραγματοποιηθεί η εκταφή των οστών 108 πεσόντων, χωρίς όμως να έχουν ταυτοποιηθεί.
Σημειώνεται πως για την υλοποίηση της διαδικασίας ταυτοποίησης των εντοπιζόμενων οστών, έχει ήδη δημιουργηθεί βάση δεδομένων δειγμάτων αίματος των συγγενών/απογόνων των πεσόντων, από το τμήμα Μοριακής Βιολογίας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον απογόνων πεσόντων είναι πολύ έντονο καθώς σε νοσοκομεία έχουν αποσταλεί περισσότερα από 360 δείγματα αίματος από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων επικοινωνεί με το αρμόδιο προσωπικό του ΓΕΕΘΑ για παροχή περαιτέρω πληροφοριών.

Οι ενδιαφερόμενοι, απόγονοι ή συγγενείς πεσόντων μπορούν να απευθύνονται για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλέφωνα 210-6573274 και 210-6575020 της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΓΕΕΘΑ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline