Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:54:50

Ανω - κάτω οι τιμές και οι φόροι στα ακίνητα

Ανατροπές στις τιμές της αγοράς και στους φόρους των ακινήτων φέρνουν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Στο χρηματιστήριο των τιμών έρχονται τα πάνω - κάτω με τις εισηγήσεις των εκτιμητών ακινήτων, οι οποίοι μέχρι και την Πέμπτη θα πρέπει να έχουν δώσει στο υπουργείο Οικονομικών τις νέες τιμές και για τις περίπου 10.200 ζώνες σε όλη τη χώρα.

Επειτα από μια δεκαετία κατάρρευσης της κτηματαγοράς, με τις τιμές των διαμερισμάτων να έχουν υποχωρήσει ακόμη και πάνω από 45%, οι προτάσεις των εκτιμητών διαμορφώνουν έναν νέο χάρτη με τις τιμές στις οποίες πατάει η Εφορία για να φορολογήσει τα ακίνητα.

Μέσα σε λίγες ημέρες, οι ειδικοί ερεύνησαν συμβόλαια αγοραπωλησιών, είδαν αγγελίες, συνέλεξαν στοιχεία από το Διαδίκτυο και από μεσιτικά γραφεία. Σύμφωνα με τις εισηγήσεις τους, οι αντικειμενικές κινούνται με πολλές διαφορετικές ταχύτητες καταγράφοντας μεγάλες αποκλίσεις ακόμη και στον ίδιο δήμο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline