Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:53:23

Εισαγγελέας μπαίνει στη Folli Follie

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η υπόθεση της εταιρείας Folli Follie, μετά την μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλλε στην εισαγγελία η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος, με αφορμή την αναφορά διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να υπήρξε χειραγώγηση μετοχών.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την προσφυγή της στη δικαιοσύνη στρέφεται κατά της εταιρείας και των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, με το αιτιολογικό ότι δεν της παρείχαν τα στοιχεία που ζητήθηκαν ενώ παράλληλα την κατηγορεί ότι παρεμπόδισε τον έλεγχο που γίνεται στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ενεργειών για την διερεύνηση των ισχυρισμών του fund QCMπερί οικονομικών ατασθαλιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μετοχές της εταιρείας έχασαν 706 εκατ. ευρώ σε τρεις εβδομάδες ενώ αν συμπεριληφθούν και οι ζημίες 250 εκατ. ευρώ στα 2 εταιρικά της ομόλογα το σύνολο των ζημιών κυμαίνεται πλέον στα 950 εκατ. ευρώ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline