Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:51:49

Αρνήθηκε τελικά να ψηφισθεί η κατάργηση κάθε περικοπής στις συντάξεις, στο νόμο Κατρούγκαλου- Αχτσιόγλου, που πρότειναν Μητσοτάκης, Γεννηματά και Κουτσούμπας. Κύριο

Παρά τις διαρροές από Μαξίμου, από Υπουργούς και βουλευτές ότι δεν θα ισχύσουν οι δεσμεύσεις για περικοπές, που έχει υπογράψει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (και όχι άλλα κόμματα, όπως του επεσήμανε ο Κυρ. Μητσοτάκης) ο Αλέξης Τσίπρας ξέφυγε με την πρόφαση ότι «όλα στην ώρα τους..»

Αμήχανος απέναντι στο όλο θέμα ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ ως «τζάμπα μάγκα» για την τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα σχετικά με τις περικοπές συντάξεων. Με άλλες δύο ακόμα της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» και του ΚΚΕ.

Χαρακτήρισε "τρυπολογία" την τροπολογία, γιατί, όπως είπε, είναι μια "τρύπα στο νερό", ενώ προσέθεσε ότι είναι «η επιτομή της γελοιότητας και του κυνισμού» του κ. Μητσοτάκη.
Επισήμανε, ακόμα ότι οι συνταξιούχοι δεν είναι ποντίκια για να χωθούν στην "τρύπα", αλλά είναι άνθρωποι με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.

Ειδικότερα, τροπολογία για τη μη μείωση συντάξεων προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες από ΔΗΣΥ και ΚΚΕ για ακύρωση περικοπών στις συντάξεις.
Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε ουσιαστικά στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα ότι «επιθυμεί διακαώς τις εν λόγω περικοπές».

«Από τα υπόγεια του Μαξίμου διακινούνται διάφορα σενάρια περί αναστολής των μέτρων σε περίπτωση υπεραπόδοσης. Οι περικοπές δεν προβλέπονταν και ήταν εντελώς αχρείαστες. Είναι το τίμημα της προσωπικής σας αναξιοπιστίας. Εμείς δεν ψηφίσαμε τις περικοπές. Εχετε θράσος κύριε Τσίπρα, εμείς ήμασταν ενάντια στις περικοπές», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «μεταξύ του διπλού νομίσματος Βαρουφάκη και των μνημονίων που έρχονται γραμμένα στα αγγλικά, υπάρχει και ο δικός μας δρόμος: Ο δρόμος του μέτρου, της αλήθειας και της πειστικής επιχειρηματολογίας. Ο ρόλος του ισότιμου συνομιλητή και όχι του επαναστάτη που μετατρέπεται σε "yes man". Καταθέτω τροπολογία για να μην ισχύσει η περικοπή των συντάξεων. Εμείς την ψηφίζουμε γιατί είμαστε ενάντια στο κόψιμο τους. Τις καταψηφίσαμε, όταν εσείς τις ψηφίζατε. Ελάτε να την ψηφίσουμε μαζί. Τώρα. Για να δούμε επιτέλους ποιος είναι υποκριτής και ποιος λέει αλήθεια στον ελληνικό λαό», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

-Παράλληλα η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική για την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταθέσει μόνος του τροπολογία με την οποία καταργείται η μείωση των συντάξεων και όχι να προσυπογράψει την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει νωρίτερα η Δημοκρατική συμπαράταξη

«Δε χρειαζόταν κ. Μητσοτάκη να καταθέσετε την τροπολογία σας θα μπορούσατε πολύ απλά και αντρίκια να πείτε θα στηρίξω την πρόταση που κατέθεσε η κ. Γεννηματά και το Κίνημα αλλαγής. Είναι απλά τα πράγματα δεν χρειάζεται να δημιουργείτε εντυπώσεις. Τρεις μέρες σας πήρε να αποφασίσετε τι θα κάνετε για τις συντάξεις, ας ερχόσασταν να πείτε ναι στηρίζουμε την πρόταση νόμου».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline