Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  14:52:10

Οι Ουκρανοί πολεμούν- αντέχουν με τρεις βεβαιότητες: O Πούτιν νοσεί από σοβαρές ασθένειες- θα ηττηθεί τελικά- και θα πεθάνει μαρτυρικά, όπως ο Σαντάμ Χουσεΐν και ο Καντάφι. Κύριο

Ολο και πληθαίνουν οι προβλέψεις στη Δύση ότι καθώς μπήκαμε στην τέταρτο μήνα του πολέμου της Ουκρανίας γίνεται πιό φανερό ότι δεν είναι καθόλου εύκολη η νίκη-κυριαρχίας της Ρωσίας στη βασανισμένη χώρα με τον ανυπότακτο λαό των Ουκρανών. Θα διαρκέσει.

1.Τελικά προβλέπει το Κίεβο ο Πούτιν θα αναγκασθεί να αναμετρηθεί με τα σοβαρά θέματα της ήττας και της καταστροφής για την Ουκρανία , της ταπείνωσης και των μεγάλων οικονομικών-κοινωνικών συνεπειών στη Ρωσία με συνέπεια να έχει την ατιμωτική τύχη είτε της κρεμάλας του Ιρακινού δικτάτορα είτε του φονικού λυντσαρίσματος του Λίβυου.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Κιρίλο Μπουντάνοφ, βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες αφότου ο ίδιος αποκάλυψε ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρώσου προέδρου, πριν από δύο μήνες
Την τύχη του Σαντάμ Χουσεΐν ή του Μουαμάρ Καντάφι θα έχει ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Κιρίλο Μπουντάνοφ, σε συνέντευξή του σε ουκρανική εφημερίδα.

«Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, πάσχει από «αρκετές σοβαρές ασθένειες», συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, αν και «δεν θα πεθάνει αύριο. Αντιθέτως, θα έχει την ίδια μοίρα με τους δικτάτορες του Ιράκ και της Λιβύης, οι οποίοι πέθαναν με βάναυσο τρόπο στα χέρια των συμπολιτών τους, όταν ανατράπηκε το καθεστώς τους», τόνισε ο Ουκρανός αρχιστράτηγος.

Οι δηλώσεις του Μπουντάνοφ στην εφημερίδα «Ukrayinska Pravda» βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες αφότου ο ίδιος αποκάλυψε ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρώσου προέδρου, πριν από δύο μήνες, ενώ είχε ξεκινήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μάλιστα, όπως είπε, πίσω από την κίνηση βρίσκονται εκπρόσωποι της περιοχής του Καυκάσου που περιλαμβάνει την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και τμήματα της νότιας Ρωσίας.

«Κοιτάξτε την Ιστορία οποιουδήποτε δικτάτορα του 20ου και του 21ου αιώνα», είπε ο 36χρονος Μπουντάνοφ. «Είχαν το ίδιο τέλος. Κανένας από αυτούς δεν πέθανε με διαφορετικό τρόπο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πέθαναν παρά τη θέλησή τους. Πάρτε πρόσφατα παραδείγματα, όπως ο Σαντάμ Χουσεΐν ή ο Μουαμάρ Καντάφι», πρόσθεσε.

Ο Σαντάμ Χουσείν καταδικάστηκε από ιρακινό δικαστήριο σε θάνατο δι' απαγχονισμού το 2006 ενώ το 2011 το λιντσάρισμα του Μουαμάρ Καντάφι από τους συμπολίτες του έκανε τον γύρο του κόσμου.

«Δεν αξίζει να ελπίζουμε ότι ο Πούτιν θα πεθάνει αύριο. Έχει τουλάχιστον λίγα χρόνια ακόμα. Είτε μας αρέσει είτε όχι, αλλά είναι αλήθεια», υποστήριξε ο Ουκρανός αρχιστράτηγος.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο Πούτιν βρίσκεται σε μία «μπερδεμένη» ψυχική κατάσταση και έχει μειώσει σε σημαντικό βαθμό τις επαφές του με άτομα πέραν του στενού του περιβάλλοντος.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος ετοιμάζει τη διάδοχη κατάσταση, ο Μπουντάνοφ είπε ότι αυτή είναι μια «ενδιαφέρουσα ερώτηση»:

«Βλέποντας ότι είναι μανιακός, είναι πιθανό να φοβάται να προετοιμάσει έναν διάδοχο, συνειδητοποιώντας ότι κατά την προετοιμασία, αυτός ο διάδοχος μπορεί να θέλει να πάρει την... καρέκλα του λίγο νωρίτερα από ό,τι θέλει ο ίδιος ο Πούτιν. Ως εκ τούτου, κρατά τους πάντες σε μια συγκεκριμένη απόσταση. Και πιστεύει ότι θα κυβερνά για πάντα. Αλλά δεν θα είναι έτσι».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline