Φωτογραφία αστυνομικού που χαρίζει παπούτσια σε άστεγο κατακλύζει το ίντερνετ

Συγκίνηση έχει προκαλέσει μια ευγενική πράξη αστυνομικού της Νέας Υόρκης που απαθανατίστηκε από τουρίστρια και έγινε στιγμιαία επιτυχία στο ίντερνετ.

Πρόκειται για τον αστυνομικό Λάρρυ ΝτεΠρίμο, ο οποίος το παγωμένο βράδυ της 14ης Νοεμβρίου είδε έναν άστεγο άνδρα στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης να κάθεται στο πεζοδρόμιο χωρίς να φορά ούτε κάλτσες. Τον πλησίασε και τον ρώτησε «φίλε, που είναι οι κάλτσες σου; Που είναι τα παπούτσια σου;». Ο άγνωστος άνδρας απάντησε «δεν πειράζει, ποτέ δεν είχα παπούτσια».
Συγκλονισμένος ο αστυνομικός, μπήκε σε ένα κατάστημα και αγόρασε αντί 75 δολαρίων ένα ζευγάρι μπότες, τις οποίες και χάρισε στον άστεγο άνδρα.

Την πραξη αυτή φωτογράφισε μια τουρίστρια από την Αριζόνα, η Τζένιφερ Φόστερ, χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα και την ανάρτησε στο Facebook, καταγράφοντας τη συζήτηση των δύο ανδρών και σχολιάζοντας πόσο εντυπωσιάστηκε η ίδια από την γενναιόδωρη πράξη του αστυνομικού.
Η φωτογραφία, μέσα σε λίγες ώρες άρχισε να κυκλοφορεί στο ίντερνετ και ο ανυποψίαστος αστυνομικός συνειδητοποίησε τι είχε γίνει όταν άρχισε να δέχεται μηνύματα και τηλεφωνήματα από φίλους.

Μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, η φωτογραφία που αναρτήθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, είχε συγκεντρώσει πάνω από 430.000 Likes και 146.000 shares –αριθμοί που αυξάνονται συνεχώς.

Το ενδιαφέρον των αμερικανικών ΜΜΕ για την ευγενική πράξη του αστυνομικού είναι τεράστια και όπως δήλωσε ο ίδιος στο CBS, τα λόγια του παππού του ήταν εκείνα που τον παρακίνησαν να βοηθήσει τον άστεγο άνδρα, ο οποίος του έλεγε πως «αν είναι να κάνεις κάτι, να το κάνεις 100%. «Να κάνεις (την πράξη) ολοκληρωμένη ή μην την κάνεις καθόλου».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline