Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τους σφαγείς τζιχαντιστές... Πως εξαπατούν, βασανίζουν και σφαγιάζουν τα αθώα θύματα τους. Ο μαχαιροβγάλτης τους Τζιχάντι Τζον. Κύριο

Γιατί δείχνουν ήρεμοι οι παραπλανημένοι μελλοθάνατοι. Τα θύματα πριν την εκτέλεση.


Ένας αυθεντικός μάρτυρας, πολύτιμος, πρώην μεταφραστής μίλησε αποκλειστικά στο δίκτυο Sky News και αποκάλυψε πληροφορίες για τον Τζιχάντι Τζον που προκαλούν ανατριχίλα. Γιατί εμφανίζονται ήρεμα τα θύματα πριν εκτελεστούν μπροστά στην κάμερα του ISIS

Το δίκτυο ενημέρωσης Sky News κατάφερε να έρθει σε επικοινωνία με ένα πρώην μέλος του ISIS που αποκαλύπτει ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας της εκτέλεσης του Ιάπωνα Kenji Goto.

Τα στοιχεία του πρώην μεταφραστή των τζιχαντιστών δεν δίνονται στη δημοσιότητα για προφανείς λόγους. Το πρώην μέλος του ISIS περιγράφει αναλυτικά το πώς εκτελεί ο Τζιχάντι Τζον, κατά κόσμο Mohammed Emwazi.

"Ένας Τούρκος είναι ο σκηνοθέτης των προπαγανδιστικών βίντεο τρόμου", λέει, "αλλά ο 26χρονος Emwazi είναι το μεγάλο αφεντικό. Ο Τούρκος δίνει οδηγίες στο τηλεοπτικό συνεργείο για το πού και πώς θα στηθούν οι κάμερες".

"Ο Emwazi τους έλεγε συνέχεια, 'πιο γρήγορα, πιο γρήγορα, πρέπει να τελειώνουμε' και όλοι τον ακούν με σεβασμό".
Οι τζιχαντιστές κάνουν και πρόβες των εκτελέσεων για να προετοιμάσουν τα θύματα για το πώς θα στέκονται μπροστά στην κάμερα. "Τους λένε πως δεν θα πάθουν τίποτα", αναφέρει ο μεταφραστής.

"Οι βιντεοσκοπήσεις των εκτελέσεων έγιναν με παρόμοιο τρόπο όπως και οι εικονικές. Μέχρι τη στιγμή του αποκεφαλισμού, οι όμηροι δεν περίμεναν πως θα θανατωθούν και τους χαλάρωναν για να φαίνονται ήρεμοι στην κάμερα".

Τα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς αποτελούν το μεγαλύτερο όπλο της τζιχαντιστικής προπαγάνδας. Όπως παρατηρεί το Sky News, αυτά τα πλάνα έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και έχουν εδραιώσει των τρόμο για το Ισλαμικό Χαλιφάτο στα κοινωνικά δίκτυα και ιδίως στο YouTube.
Η πηγή του Sky News που αναφέρεται ως "Saleh", λέει πως συνεργαζόταν τους τελευταίους μήνες με το ISIS και πέταξε πρόσφατα για την Τουρκία από όπου και διέφυγε στην Ευρώπη.

Ο Saleh επιβεβαιώνει πως ο Τζιχάντι Τζον είναι ο επικεφαλής των εκτελέσεων και ο υπεύθυνος για τον σχεδιασμό τους.
Δηλώνει πως δική του δουλειά ήταν να μεταφράζει, ηρεμώντας τα θύματα και να τους πείθει ότι είναι απολύτως ασφαλείς.
"Ο Emwazi μου έλεγε να τους λέω: 'Πες τους. Δεν έχουν πρόβλημα. Μόνο βίντεο θα κάνουμε, δεν θα τους σκοτώσουμε. Δεν έχουμε θέμα με σας, με την κυβέρνηση σας έχουμε. Θέλουμε να σταματήσουν να χτυπάνε τη Συρία. Εσείς είστε μόνο επισκέπτες".

Ο Saleh προσθέτει πως παρά τις πρόβες, ήξερε ποια στιγμή επακριβώς θα εκτελεστούν. Επίσης συμπληρώνει πως ενθάρρυναν τους ομήρους να ασπασθούν το Ισλάμ και να πάρουν αραβικά ονόματα για να τύχουν της ευμενείας των στρατιωτικών.
Για την εκτέλεση του Ιάπωνα δηλώνει:

"Ήμουν μπροστά. Στρατιώτες πήραν το σώμα και ο Τζιχάντι Τζον επιβιβάστηκε σε δικό του όχημα και πήρε διαφορετικό δρόμο. Τον σέβονται γιατί είναι ο πιο πρόθυμος για να εκτελεί με αυτόν τον τρόπο".

Οι δηλώσεις του Saleh εναρμονίζονται πλήρως με όσα δήλωνε αξιωματούχος της CIA στη Washington Post τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Aki Peritz έλεγε και εκείνος πως οι αιχμάλωτοι δεν γνώριζαν πως θα θανατωθούν μπροστά στο τηλεοπτικό συνεργείο.
Σημειώνεται πως ο Emwazi έφυγε από το Λονδίνο το 2012 για να μεταβεί στη Συρία και να ενταχθεί στις δυνάμεις των τζιχαντιστών.

Το ΙΚ σκορπάει τον τρόμο ακόμα και ανάμεσα στα μέλη του

Στο μυαλό των τζιχαντιστών εχθρός είναι ακόμα και εκείνος που προσπαθεί να εγκαταλείψει αυτόν τον παράλογο και φρικιαστικό πόλεμο. Έτσι η προσπάθεια διαφυγής τιμωρείται με εκτέλεση. Τουλάχιστον 9 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης που ξέσπασε μεταξύ μελών της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη βορειοδυτική Συρία, όταν προσπάθησαν να διαφύγουν προς τα τουρκικά σύνορα, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία καταγράφει τις εξελίξεις του πολέμου.

Η σύγκρουση σημειώθηκε το Σάββατο κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ, η οποία βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα νότια των τουρκικών συνόρων, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο. Συνολικά 9 μαχητές του ΙΚ σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι 4 προσπαθούσαν να διαφύγουν και οι 5 να τους εμποδίσουν.
Μεταξύ αυτών που προσπάθησαν να διαφύγουν ήταν ένας Τυνήσιος και 9 Ευρωπαίοι υπήκοοι, ανακοίνωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι δεν έχει γίνει σαφές ποια μέλη της οργάνωσης σκοτώθηκαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ελέγχει μεγάλες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας, σκοτώνει μέλη του. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε αναφέρει τον Δεκέμβριο ότι η οργάνωση έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 120 μέλη της μέσα σε διάστημα 2 μηνών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ξένοι που προσπάθησαν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Η μάχη ξέσπασε το Σάββατο, όταν 10 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους απέδρασαν από μία φυλακή της οργάνωσης. Οι μαχητές είχαν αποπειραθεί στο παρελθόν να διαφύγουν στη Συρία και είχαν φυλακιστεί, διευκρίνισε ο Άμπντελ Ραχμάν επικαλούμενος πηγές επί του πεδίου.
Οι 5 δραπέτες που δεν εκτελέστηκαν φυλακίστηκαν ξανά από το ΙΚ, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline