«Φιέστα» της Βόρειας Κορέας για την επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου

Με μαζική συγκέντρωση στο κέντρο της Πιονγκιάνγκ γιόρτασε το καθεστώς της Β. Κορέας την επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου της Τετάρτης.

 

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες μεγαλειώδους συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα, με το πλήθος να πανηγυρίζει για την εκτόξευση του πυραύλου, η οποία έχει καταδικαστεί από πολλές χώρες ως κάλυψη για την δοκιμή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, ο ηγέτης της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πως επιθυμεί την εκτόξευση κι άλλων πυραύλων, με στόχο, όπως είπε, να τεθούν σε τροχιά κι άλλοι δορυφόροι «για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της οικονομίας της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι η εκτόξευση της Τετάρτης έχει καταδικαστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα, επιθυμούν την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Β. Κορέας, κάτι που βρίσκει αντίθετη την Κίνα (που είναι και ο κύριος σύμμαχός της), η οποία θεωρεί ότι οποιαδήποτε ανταπόκριση του ΟΗΕ θα πρέπει να είναι «ευνοϊκή για την ειρήνη» και νʼ αποφύγει οποιαδήποτε κλιμάκωση της έντασης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline