Volkswagen:Τερατώδεις ζημίες 3,5 δισ. ευρώ μετά το σκάνδαλο

Τεράστιες ζημίες, ύψους σχεδόν 3,5 δισ. ευρώ έχει υποστεί ο όμιλος Volkswagen, έξι εβδομάδες αφότου ξέσπασε το παγκόσμιο σκάνδαλο με το λογισμικό πετρελαιοκίνητων οχημάτων, που εξαπατούσε τους περιβαλλοντικούς ελέγχους.

Ειδικότερα, η ζημία ανέρχεται στο ποσό των 3,48 δισεκατομμυρίων ευρώ για το τρίτο τρίμηνο του έτους και πρόκειται για την πρώτη τριμηνιαία ζημία του ομίλου VW μετά από τουλάχιστον 15 χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 είχε καταγράψει κέρδη 3,23 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποίησε μετόχους και επενδυτές πως τα φετινά κέρδη θα είναι «σημαντικά» χειρότερα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, με δεδομένο το μεγάλο κόστος για τη διαχείριση του σκανδάλου. Το νέο «αφεντικό» της Volkswagen Ματίας Μίλερ, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να επανακτήσει η εταιρεία την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού.

Η VW έχει ήδη δημιουργήσει απόθεμα 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για να καλύψει τις έκτακτες δαπάνες που θα προκαλέσει το σκάνδαλο, αν και οι περισσότερες εκτιμήσεις θέλουν το πραγματικό κόστος να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Ωστόσο, παρά τις ζημίες και το μέγεθος του σκανδάλου, ο όμιλος VW δεν αναθεώρησε τις προβλέψεις του για τις φετινές πωλήσεις, οι οποίες εκτιμά πως θα είναι στα ίδια επίπεδα με τα 10,14 οχήματα που πωλήθηκαν το 2014, και με αύξηση των εσόδων κατά 4%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline