Μετά από 42 χρόνια Θεοφάνεια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Σημαντικό γεγονός τα Θεοφάνεια στην Σμύρνη, μια άλλη πόλη της ελληνικής τραγωδίας τον 20 αιώνα . Σημαδιακά φέτος τα Θεοφάνεια και για μια βασανισμένη Κυπριακή πόλη.

Με την ελπίδα το 2016 να φέρει μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό τελέστηκε για πρώτη φορά, μετά από 42 χρόνια, ο αγιασμός των υδάτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα έγινε σε μικρή απόσταση από την περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης πόλης.

Περίπου 20 Ελληνοκύπριοι βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό. Για να συμμετάσχουν στον καθαγιασμό των υδάτων μετέβησαν στην Αμμόχωστο από το ελεύθερο τμήμα της Κύπρου πάνω από 1000 Ελληνοκύπριοι. Προηγήθηκε η θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παρέστη στην τελετή , που έγινε στην Αγία Νάπα, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου, ώστε οι πολίτες της να απολαμβάνουν τα δικαιώματα, που απολαμβάνουν όλοι οι Ευρωπαίοι.

Ο κύπριος πρόεδρος ευχήθηκε να βοηθήσει ο Θεός, ώστε από του χρόνου όλοι οι Κύπριοι να μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα σε όλη την Κύπρο τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline