Οργή στην Ινδία για το θάνατο, θύματος ομαδικού βιασμού

Ο θάνατος της 23χρονος φοιτήτριας, που πριν από δύο εβδομάδες έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και ξυλοκοπήθηκε μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί προκάλεσε λύπη, θυμό και ντροπή σε όλη την Ινδία.

Ζητείται η αυστηρή καταδίκη των δραστών και η ανακήρυξη της περίπτωσης σε σύμβολο μιας χώρας, που μαστίζεται από τους βιασμούς γυναικών κάθε ηλικίας.

Η νέα γυναίκα πέθανε από πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου είχε μεταφερθεί την περασμένη εβδομάδα.
"Έδωσε μια θαρραλέα μάχη για τη ζωή της, αλλά τα τραύματά της ήταν τόσο σοβαρά που δεν τα κατάφερε", δήλωσε ο Κέλβιν Λοχ, διευθυντής του νοσοκομείου Mount Elizabeth.

Τη φοιτήτρια Κινησιολογίας βίαζαν επί 40 λεπτά έξι άντρες, οι οποίοι μετά χτύπησαν την ίδια και τον σύντροφό της με σιδερένιους λοστούς και τους πέταξαν από το λεωφορείο στο δρόμο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι έξι δράστες συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά το έγκλημα. Οι πέντε είναι ενήλικες 20 ως 40 ετών και ο ένας είναι μόλις 15 χρόνων. Όλοι τους είναι κάτοικοι παραγκούπολης στο νότιο Δελχί. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουσιλκουμάρ Σίντε δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλει την αυστηρότερη των ποινών στους δράστες, το συντομότερο δυνατόν.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline