Μπαν Κι-Μουν για τη Συρία: «Αφόρητο το κόστος του πολέμου»

Πρέπει ο πόλεμος αυτός να σταματήσει οριστικά και σύντομα. Να τερματισθούν η βία και οι καταστροφές. Ο πόλεμος έχει πλήξει πάνω από τον μισό πληθυσμό της χώρας, με πιθανόν ακόμη και 500.000 ανθρώπους να έχουν σκοτωθεί εξαιτίας του εμφυλίου, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

«Είναι καιρός να σταματήσουν οι βιαιότητες (στη Συρία), να τερματιστούν οι αδικίες, να δοθεί στον κόσμο η ευκαιρία που του αξίζει να οικοδομήσει μια καλύτερη ζωή», είπε σε συνέντευξη Τύπου κατά την επίσκεψή του στον Λίβανο.

«Τα Ηνωμένα Εθνη δεν φείδονται καμιάς προσπάθειας για να δοθεί τέλος στη σύρραξη στη Συρία και να φθάσουμε σε μια δίκαιη και διαρκή ειρηνευτική συμφωνία στη Μέση Ανατολή», διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Χαρακτηρίζοντας αφόρητο τον αριθμό των απωλειών στη Συρία, ανέφερε ότι είναι τουλάχιστον 250.000 άτομα, συμπληρώνοντας ότι ορισμένοι έχουν υποστηρίξει πως οι άνθρωποι που έχουν σκοτωθεί είναι πάνω από 500.000. Επιπλέον, η σύρραξη έχει πλήξει πάνω από τον μισό πληθυσμό της χώρας, πρόσθεσε ο Μπαν Κι-Μουν, κάνοντας λόγο για μια «πολύ σοβαρή, συγκλονιστική κατάσταση».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline