Πυκνώνουν τα επεισόδια στις συγκεντρώσεις του Τράμπ

Πολύ συχνά πλέον οι συμπλοκές και τα φαινόμενα της βίας στις συγκεντρώσεις του Ντ. Τράμπ. Και έχουμε ακόμα καιρό έως τον Νοέμβριο στις κάλπες.

Ο βίαιος λόγος του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων του βρίσκει ανταπόκριση στη βία των επεισοδίων ανάμεσα σε αστυνομικούς και δικούς του ανθρώπους απέναντι σε «διαμαρτυρόμενους πολίτες » ,που κάμνουν αντισυγκεντρώσεις. Με τους δεύτερους να έχουν το άδικο ως μέθοδο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Επεισόδια σημειώθηκαν στη διαδήλωση που έγινε επίσης στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας κατά του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και 5 άνθρωποι συνελήφθησαν, μία ημέρα μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν σε μια παρόμοια διαδήλωση.

«Έγιναν πέντε συλλήψεις με την κατηγορία της παρεμπόδισης και της αντίστασης στις δυνάμεις της τάξης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κέβιν Κασιουαχάρα.

Χθες περίπου 1.000 άνθρωποι, σύμφωνα με υπολογισμό ενός φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, διαδήλωσαν μπροστά από το ξενοδοχείο Hyatt Regency του Μπέρλινγκεϊμ, κοντά στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, όπου γινόταν μια σύνοδος των Ρεπουμπλικάνων της Καλιφόρνιας και ο Τραμπ εκφώνησε μια ομιλία.

Ομάδες διαδηλωτών περικύκλωσαν το ξενοδοχείο, κρατώντας πλακάτ με υβριστικά συνθήματα, όπως «Τραμπ ηλίθιε» ή «Ο φόβος και το μίσος δεν είναι προεδρικά προσόντα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε πεζός και μπήκε από την πίσω πόρτα στο ξενοδοχείο υπό την προστασία των αστυνομικών δυνάμεων.
Κάποιοι διαδηλωτές έριξαν αυγά κατά των δυνάμεων της τάξης και προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας, η οποία είχε σταματήσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους.
Εικόνες που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά δείχνουν μια ομάδα διαδηλωτών να προσπαθεί να περάσει τον φράχτη, τον οποίο είχε στήσει η αστυνομία, για να καταφέρει να διεισδύσει στο ξενοδοχείο.

Επίσης ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είδε διαδηλωτές να ρίχνουν μια καρέκλα για να σπάσουν ένα τζάμι του ξενοδοχείου ώστε να μπορέσουν να μπουν μέσα στο κτίριο, όπως και τουλάχιστον έναν υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ να δέχεται επίθεση από τους διαδηλωτές.
Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν μεξικανικές σημαίες, την ώρα που ο Τραμπ έχει πολλαπλασιάσει κατά την προεκλογική του εκστρατεία τις δυσφημιστικές του δηλώσεις για τους Μεξικανούς, τους οποίους έχει χαρακτηρίσει «βιαστές» και εγκληματίες και έχει ζητήσει να κατασκευαστεί ένας τοίχος κατά μήκος των συνόρων του Μεξικού με τις ΗΠΑ.

-Το βράδυ της Πέμπτης είχαν ξεσπάσει βίαια επεισόδια και τουλάχιστον 20 άνθρωποι είχαν συλληφθεί σε άλλη διαδήλωση που έγινε εναντίον του Τραμπ στην Κόστα Μέσα, στα προάστια του Λος Άντζελες.

Κατά την ομιλία του στο Μπέρλινγκεϊμ χθες, ο δισεκατομμυριούχος αναφέρθηκε στην περιπετειώδη άφιξή του στο ξενοδοχείο και στα επεισόδια της προηγουμένης. «Δεν ήταν η πιο εύκολη είσοδος που έχω κάνει», αστειεύτηκε, προσθέτοντας ότι χρειάστηκε να περάσει πάνω από έναν φράχτη για να φτάσει. «Ήταν σα να διασχίζω τα σύνορα. Αλλά έφτασα».
Επίσης αναφέρθηκε στην συγκέντρωση της Πέμπτης, την οποία χαρακτήρισε "απίστευτη" καθώς 31.000 άνθρωποι μετείχαν σε αυτήν και «κανένας διαδηλωτής δεν βρισκόταν εντός».

-Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια αύξηση των βίαιων επεισοδίων που σημειώνονται στο περιθώριο ή κατά τις ομιλίες που εκφωνεί στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ο Τραμπ, ο οποίος είναι ο επικρατέστερος διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, που θα γίνουν στις 8 Νοεμβρίου.

Οι προκριματικές εκλογές στις 7 Ιουνίου στην Καλιφόρνια, την πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, η οποία δίνει 172 εκλέκτορες, είναι κρίσιμης σημασίας για τον Τραμπ, αν θέλει να εξασφαλίσει τους 1.237 εκλέκτορες που χρειάζεται για να πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων έναντι του κύριου αντιπάλου του Τεντ Κρουζ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline