Μπασάρ Αλ Άσαντ: Προκλητικός και αδιάλλακτος

Αποφασισμένος να συνεχίσει το αιματοκύλισμα της χώρας του και τη δική του διεθνή απομόνωση. Αιματοβαμμένος, προκλητικός και αδιάλλακτος.

«Δεν θα κάνουμε διάλογο με μία μαριονέτα που κατασκεύασε η Δύση», δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ, αναφερόμενος στους αντικαθεστωτικούς. Ο Μπασάρ αλ Άσαντ τόνισε ότι οι αντάρτες που επιχειρούν να τον ανατρέψουν υποστηρίζονται από ξένες δυνάμεις και διεξάγουν έναν "εξωτερικό πόλεμο" κατά της Συρίας.

«Αυτοί είναι οι εχθροί του λαού, οι εχθροί του Θεού. Τελικά κατέφυγαν στην τρομοκρατία για να τρομοκρατήσουν τον λαό. Το αποκαλούν επανάσταση, αλλά δεν έχει καμία σχέση με επανάσταση. Μία επανάσταση χρειάζεται διανοητές. Αυτοί είναι μία ομάδα από εγκληματίες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σύρος πρόεδρος ανακοίνωσε σήμερα αυτό που περιέγραψε ως ειρηνευτικό σχέδιο, ζητώντας την διεξαγωγή μίας συνόδου συμφιλίωσης με «εκείνους που δεν έχουν προδώσει τη Συρία» και στη συνέχεια τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης και την χορήγηση αμνηστίας.

«Το πρώτο στάδιο μίας πολιτικής λύσης θα απαιτούσε οι γειτονικές δυνάμεις να σταματήσουν να χρηματοδοτούν και να εξοπλίζουν (την αντιπολίτευση), να τερματιστούν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις και να ελέγχονται τα σύνορα», είπε σε διάγγελμά του που εκφώνησε στο κέντρο της Δαμασκού--η πρώτη δημόσια ομιλία του εδώ και μήνες.

Τέλος, Μπασάρ αλ Άσαντ ευχαρίστησε την Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν για την στήριξη που παρέχουν στο καθεστώς του.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline