Μεγάλες καταστροφές από πυρκαγιές στην Αυστραλία

Εκατοντάδες πυροσβέστες μάχονται να ελέγξουν τις δασικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, ενώ η χώρα παραμένει στο έλεος του καύσωνα-ρεκόρ.

Για έξι ημέρες στη σειρά, η μέση θερμοκρασία σε όλη τη χώρα είναι πάνω από 39 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατη την καταπολέμηση των πυρκαγιών.

 

Χιλιάδες ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, υπακούοντας στις "προσταγές" των αρχών να μην «υπερασπιστούν» τα σπίτια τους από τις χειρότερες φωτιές των τελευταίων δεκαετιών ειδικά για τη πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Ο επίτροπος της αγροτικής πυροσβεστικής υπηρεσίας ανέφερε ότι στη συγκεκριμένη πολιτεία είναι σε εξέλιξη 140 πυρκαγιές από τις οποίες οι 40 βρίσκονται εκτός ελέγχου. «Δεν μπορείς να έχεις χειρότερη κατάσταση, βρισκόμαστε μπροστά σε μια καταστροφή», είπε ο Σέιν Φίτζμονς, καθώς η περιοχή είναι αντιμέτωπη με ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασίες που φθάνουν τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Ο Φιτζμονς προειδοποίησε ότι ακόμη και αν υποχωρήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες αυτός θα σημάνει μόνο μια μικρή ανάπαυλα, καθώς ο καύσωνας αναμένεται να επανέλθει. Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στη Νέα Νότια Ουαλία Τζόε Κάρσαου είπε σε μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας, ότι οι πυροσβέστες μπορεί να επωφεληθούν από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στη μάχη για την καταπολέμηση των πυρκαγιών αλλά εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι σύντομα θα έρθει βροχή.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline