Μανουέλ Βαλς: Η Ευρώπη αντιμετωπίζει κίνδυνο κατάρρευσης

Μιλώντας σήμερα από το Βερολίνο ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά στον ορατό κίνδυνο της κατάρρευσης, τονίζοντας ότι τα ευρωπαϊκά σχέδια πρέπει να οργανωθούν σε νέα βάση, που θα προσφέρουν από κοινού Γαλλία και Γερμανία.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός υπερασπίστηκε επίσης «μία παγκοσμιοποίηση στην υπηρεσία των λαών» ως απάντηση στην οργή τους που έφερε το Brexit και τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ενώ όπως δήλωσε είναι επίσης πιθανό να φέρει ακόμη και την Μαρίν Λεπέν στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
Σε οικονομικό φόρουμ, το οποίο οργανώνει η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο Γάλλος πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη για τη Γαλλία να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Αναφέρθηκε ωστόσο και στον ρόλο της Γερμανίας και την ανάγκη από τη δική της πλευρά να κάνει προσπάθειες στον τομέα των επενδύσεων.

Κάλεσε επίσης την Ευρώπη να βγει από την «αθωότητα» όσον αφορά το διεθνές εμπόριο και τη μετανάστευση, κάνοντας σαφές «ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπει και να μείνει» στο ευρωπαϊκό έδαφος.
Στη λογική της ίδιας «οργής» που οδήγησε στο Brexit και την εκλογή του Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, ο Βαλς εκτίμησε πιθανή ακόμη και τη νίκη της ηγέτιδας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, τον Μάιο του 2017.

«Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις η Μαρίν Λεπέν θα περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, γεγονός που σημαίνει ότι η ισορροπία στην γαλλική πολιτική θα αλλάξει πλήρως», υπογράμμισε ο Βαλς προειδοποιώντας για τους κινδύνους της Ακροδεξιάς.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline