Η BMW αγνοεί τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ

Την «απόλυτη» δέσμευσή της για τη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής αυτοκινήτων στο Μεξικό παρά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ περί ειδικών δασμολογήσεων και άλλων κινήτρων για την αποθάρρυνση της εισαγωγής αυτοκινήτων στις ΗΠΑ υπογράμμισε στο BBC η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει προαναγγείλει συγκεκριμένα την επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα που κατασκευάζουν οι εταιρείες στο Μεξικό με σκοπό να τα εισαγάγουν στην αμερικανική αγορά, εκμεταλλευόμενες τα φθηνότερα εργατικά χέρια στη γειτονική των ΗΠΑ χώρα.

Η BMW, συγκεκριμένα, επιβεβαίωσε τη βούλησή της να επενδύσει 1 δισ. δολάρια στο νέο εργοστάσιο που σχεδιάζει να κατασκευάσει στο Μεξικό. Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ωστόσο, είτε ακυρώνουν τις επενδύσεις τους στη κεντροαμερικανική χώρα είτε μελετούν την εγκατάστασή τους εντός της αμερικανικής επικράτειας.

Την Κυριακή, για παράδειγμα, η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια για την κατασκευή τριών μοντέλων Jeep σε μονάδες παραγωγής στις ΗΠΑ. Η ιταλο-αμερικανική εταιρεία επίσης ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει την παραγωγή ενός ελαφρού φορτηγού της από το Μεξικό σε εργοστάσιό της στις ΗΠΑ. Η Fiat Chrysler διευκρίνισε ότι η κίνησή της αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 2.000 νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.
Επίθεση Τραμπ κατά GM

Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ κατηγόρησε την General Motors για την πρακτική της να κατασκευάζει στο Μεξικό αυτοκίνητα που προορίζονται να πουληθούν στην αμερικανική αγορά. «Η General Motors στέλνει αφορολόγητα σε αντιπροσώπους της στις ΗΠΑ το μοντέλο Chevy Cruze το οποίο κατασκευάζει στο Μεξικό. Φτιάξτε το στις ΗΠΑ ή πληρώστε ένα μεγάλο φόρο στα σύνορα!», έγραψε στο Twitter ο 45ος αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος ορκίζεται και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.

Την περασμένη εβδομάδα η επίσης αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε ότι ματαιώνει τη δημιουργία μιας μονάδας παραγωγής συνολικού κόστους 1,6 δισ. δολαρίων στο Μεξικό και πρόσθεσε ότι σε αντιστάθμισμα αποφάσισε να επεκτείνει το εργοστάσιό της στο Μίτσιγκαν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline