Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ισχύ ο πρώτος κανονισμός της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια

Τον πρώτο κανονισμό για την κυβερνοασφάλεια έθεσε σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τους διαπραγματευτές ωστόσο να εξετάζουν ήδη τις λεπτομέρειες ενός δεύτερου νομοσχεδίου που θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερους κανόνες.

Ο νέος κανονισμός θα απαιτήσει από τις επιχειρήσεις που εκτελούν «βασικές» υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των υδάτων, της ενέργειας, των μεταφορών και της υγείας να ενημερώνουν τις εθνικές αρχές, σε περίπτωση που υποστούν σοβαρές παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο, διότι εναλλακτικά προβλέπεται η επιβολή προστίμου.

Επί του παρόντος, μόνο η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ανακοινώσει το επίπεδο των προστίμων της βάσει του κανονισμού – μέχρι 19 εκατομμύρια ευρώ. Την περασμένη εβδομάδα, υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες αναμένουν από άλλες χώρες να εισαγάγουν υψηλές κυρώσεις.

Οι χώρες της ΕΕ κινούνται σε διαφορετικούς ρυθμούς όσον αφορά στην επιβολή του νόμου – και δεν ήταν όλες έτοιμες να οριστικοποιήσουν τους κανόνες τους λίγο πριν την προθεσμία της Τετάρτης, δήλωσε αξιωματούχος.

Πολυμέσα