«Φρένο» στις γεννήσεις βάζει η Αίγυπτος -«Δύο παιδιά είναι αρκετά»

Με ένα παιδί να γεννιέται σχεδόν κάθε 15 δευτερόλεπτα στην Αίγυπτο, η χώρα του Νείλου καταγράφει σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες στατιστικές ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης του πληθυσμού στον κόσμο.


Η τελευταία απογραφή του 2017 δείχνει ότι οι Αιγύπτιοι έχουν φτάσει πλέον τα 104,2 εκατομμύρια άτομα, φέρνοντας τη χώρα στη 13η θέση παγκοσμίως, όσον αφορά τον πληθυσμό.
Θέλοντας να περιορίσει κατά το δυνατόν το γεγονός αύξησης των γεννήσεων, το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεκινάει, μέσα στα πλαίσια της στρατηγικής της επόμενης 15ετίας, ένα πρόγραμμα με τίτλο «Δύο (παιδιά) είναι αρκετά», για τον έλεγχο των γεννήσεων.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, οι αρχές θα επιχειρήσουν να στηρίξουν νοικοκυριά με δύο παιδιά σε δέκα περιφέρειες της χώρας, με τους γιατρούς και τις νοσοκόμες να ενημερώνουν έναν αριθμό 350.000 οικογενειών, με τη βοήθεια και στήριξη 100 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Σκοπός του προγράμματος είναι μέσα σε όλα να περιορίσει τον αναλφαβητισμό αλλά και να προτρέψει τον κόσμο να αποφύγει αντιλήψεις που τον κάνουν να επιζητά να φέρνει στον κόσμο όλο και περισσότερα παιδιά, όπως για παράδειγμα αυτό γίνεται σε κάποιους γονείς που επιθυμούν να γεννήσουν αγόρια ή να αναπτύξουν την οικογένειά τους αριθμητικά ακολουθώντας την αντίληψη ότι ο αριθμός των μελών μίας οικογένειας αυξάνει και την ισχύ της.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για το Πληθυσμό (UNFPA) με 10 εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες αλλά και 75 εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες από το Ταμείο Στήριξης των ΜΚΟ, σε συνεργασία με το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Αιγύπτου.
Σύμφωνα στοιχεία του «CAPMAS» (του φορέα που αποτελεί την επίσημη Αιγυπτιακή Στατιστική Υπηρεσία), «το 40% του πληθυσμού της Αιγύπτου είναι κάτω των 18 ετών».

Εκπρόσωπος του φορέα δήλωσε στην «Αλ Αχράμ» ότι «38 εκατομμύρια του συνολικού πληθυσμού των 104,2 εκατομμυρίων Αιγυπτίων πολιτών είναι παιδιά».
Τέλος, σύμφωνα με την «CAPMAS», το 51,7% του πληθυσμού κάτω των 18 ετών είναι άνδρες, ενώ το 48,3% είναι γυναίκες.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline