Κώστας Πυλαρινός: Για το Σκοπιανό, το Αιγαίο και την Κύπρο

Η μη προσφυγή στη βούληση του Λαού στην Ελλάδα και η εξέλιξη του Σκοπιανού δημοψηφίσματος χθες, είναι γεγονότα δηλωτικά και αποκαλυπτικά του ότι οι ηγεσίες των δύο χωρών, μέσα από μία διαδικασία αυταρχισμού και περιφρόνησης, έχουν πάρει διαζύγιο από τους λαούς τους.

Ως προς την αποχή των Σκοπιανών από το δημοψήφισμα, είναι κόλαφος και ράπισμα μαζί, για τις ευρωπαϊκές ηγεσίες, που παρήλασαν προκλητικά στη Σκοπιανή πασαρέλα το τελευταίο δίμηνο.
Θλιβερό συμπέρασμα για όλους μας και την εποχή μας, οι ηγεσίες της Ευρώπης, παρά τις δημοκρατικές διακηρύξεις τους, περιφρονούν την πεμπτουσία της Δημοκρατίας, που είναι η θέληση του κάθε Λαού.

«ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Το ΥΠ.ΕΞ. αντί να εξαντλείται σε «βολικές» κατασκευές και σε αγωνιώδη απολογητικά, προς την κοινή γνώμη, «υπομνήματα» για την επικίνδυνη για το μέλλον της Ελλάδας «φάρσα των Πρεσπών», κάνει ότι αγνοεί τη νέα εκβιαστική (διά της βίας των όπλων) απειλή της Τουρκίας για συγκυριαρχία στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Οι σχετικές δηλώσεις Ερντογάν χθες, 1η Οκτωβρίου 2018, είναι οι ακόλουθες: «Πρέπει να επαναλάβω πως στην Κύπρο και το Αιγαίο δεν μπορεί να γίνει κάποιο βήμα χωρίς την Τουρκία. Αυτοί που προσπαθούν να μας αγνοήσουν σ' αυτή την περιοχή, πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά, ότι πάνω απ' όλα θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους ύπαρξη. Όπως σε κάθε ζήτημα, και στο Αιγαίο, έτσι και την Κύπρο, η προτίμησή μας είναι το μισά-μισά (καζάν-καζάν). Όσοι οδηγούν το ζήτημα σε σύγκρουση ή σε κρίση, θα λογοδοτήσουν πρώτα στο λαό τους.»...

Η απίθανη και πρωτοφανής αυτή δήλωση του Τούρκου Προέδρου στην τουρκική Εθνοσυνέλευση αποτελεί ή υποταγή της Ελλάδος ή αιτία πολέμου!
Το λαλίστατο και ανοηταίνον Υπουργείο των Εξωτερικών ερωτάται: Τι προτίθεται να πράξει, εντός, εκτός Ελλάδος, στους Διεθνείς Οργανισμούς, στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ;
Το κοντέρ της ιστορίας γράφει κ. Πάιατ...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ
τ. Βουλευτής Επικρατείας»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline