Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης: Μικρές περιπλανήσεις στις ρωγμές του χρόνου

Το καινούργιο βιβλίο του Κωνσταντίνου Α. Τριανταφυλλάκη, «Μικρές Περιπλανήσεις», είναι ένα γλυκόπικρο αφηγηματικό ταξίδι. Πρόκειται για μια συλλογή από τριάντα τέσσερα αυτοτελή διηγήματα, που ξεπηδούν από τις ρωγμές του χρόνου και μας ταξιδεύουν, μέσα από μια γλαφυρή και λυρική αφήγηση, σε διαδρομές κοντινές και μακρινές, οικείες μα και μεταφυσικές, από το ακριτικό Διδυμότειχο, στην πλανεύτρα Νέα Υόρκη.

Οι ηρωίδες και οι ήρωές του, προβληματίζονται για το αιώνιο και το εφήμερο. Αντιμετωπίζουν τη ζωή και τον θάνατο, ζώντας μεγάλους έρωτες σε ανεκπλήρωτα όνειρα και αναμετρώντας την ύπαρξή τους με το εφικτό και το ανέφικτο, κυνηγούν το ευκταίο.

coverWΒιώνουν πρωτόγνωρες εμπειρίες στα σημαντικότερα κέντρα του ελληνισμού και ανακαλύπτουν μερικά από τα ιερά κείμενα της ελληνικής γραμματείας.
Ανταμώνουν ιδιαίτερους ανθρώπους, όπως μια γιαγιά που κουβαλά τη συμφορά και το βάρος της προσφυγιάς, μια νέα κοπέλα που παλεύει τον καρκίνο, μια νοσηλεύτρια-φύλακα άγγελο, έναν Κρητικό γέροντα στο δρόμο της Κνωσού που εμβαθύνει στον πολιτισμό, έναν Λευκαδίτη φαροφύλακα που φιλοσοφεί, έναν Αγιορείτη ασκητή που λατρεύει τον Πλάτωνα, αλλά κι ένα νεαρό Μάγο της φυλής των Nαβάχο που φιλοδοξεί να γίνει ο ηγέτης της, ενώ σε μια ξεχωριστή στροφή του συγγραφέα σε γνωστά ιστορικά πρόσωπα, συναντάμε το Μάνο Χατζιδάκι, το Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Τάκη Λαμπρία, την Μάγια Αγγέλου και τον Νίκο Καζαντζάκη!

Οι «Μικρές περιπλανήσεις» κρύβουν στις σελίδες τους τη χαρμολύπη της ζωής, αλλά και τον αέναο αγώνα του ανθρώπου να κυνηγήσει τα κρυφά όνειρά του, και όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά γι αυτές, ο ποιητής Δημήτρης Ιατρόπουλος «υπηρετούν ένα σπάνιο συγγραφικό εύρημα: Ενώ σε πρώτη ανάγνωση συναποτελούν ένα δεμάτι "ιδιωτικών" ιστοριών, ο αναγνώστης οδηγείται μέσα απ' την γλαφυρή και σφιχτοπλεγμένη αφήγηση, στη διαπίστωση, πως ο σημερινός μας κόσμος θα ήταν διαφορετικός, αν πρυτάνευαν μέσα του οι αξίες που προτείνει στις διαδρομές του ο συγγραφέας».

Ο συγγραφέας:

Ο Κωνσταντίνος Α. Τριανταφυλλάκης γεννήθηκε στο Ασημένιο Έβρου. Τελείωσε το Γυμνάσιο Διδυμοτείχου και στη συνέχεια πήρε πτυχίο από την Πάντειο.
Το 1979 εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά, στις Πολιτικές Επιστήμες (Μaster) και στις Διεθνείς Σχέσεις (Διδακτορικό).
Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα Μarketing και Επικοινωνίας.
Άλλα έργα του: Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει... (2012), Ημερολόγια Χαρμολύπης (2014), Μια άλλη ευκαιρία... (2017) τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline