Μπερσόνι: Τα οκτώ κυβερνητικά σημεία

Οι θεσμικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις αποτελούν την πρώτη του επιλογή από τα οικονομικά, τα ευρωπαϊκά και τα διεθνή. Ένα πρόγραμμα οκτώ σημείων για την διακυβέρνηση της χώρας παρουσίασε, στην ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), ο Ιταλός κεντροαριστερός υποψήφιος πρωθυπουργός Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

 

Το πρόγραμμα του Μπερσάνι προβλέπει την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, τη θέσπιση ασυμβίβαστου ανάμεσα στην πολιτική και επιχειρηματική δραστηριότητα, την παροχή ιταλικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα, την νομική αναγνώριση ομοφυλόφιλων ζευγαριών που συζούν, την αναδιάρθρωση της υπηρεσίας είσπραξης οφειλών προς το δημόσιο Equitalia, την στήριξη της δημόσιας παιδείας και την μείωση του συνολικού αριθμού και των αποδοχών βουλευτών και γερουσιαστών.

«Πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, με συνοχή: είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης», τόνισε, μιλώντας προς τα στελέχη του PD, ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Αναφερόμενος στην στάση του Μπέπε Γκρίλο και του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), ο Μπερσάνι πρόσθεσε ότι «δεν κάνουμε κόρτε στον Γκρίλο, ούτε θα γίνουμε στόχαστρο για να μας πυροβολεί. Θα πρέπει, όμως, να κατανοήσουμε σε βάθος την αλλαγή που επιτελείται. Πρέπει να σταματήσει το πολιτικό σύστημα να απευθύνεται μόνον στον ίδιο του τον εαυτό, διότι διαφορετικά τίθεται υπό αμφισβήτηση η ίδια του η ύπαρξη».

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline