Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ινδία: Το 80% των λυμάτων στους ποταμούς

Στην Ινδία, το 80% των λυμάτων καταλήγει ανεπεξέργαστο στους ποταμούς και τα υπόγεια ύδατα, κύρια πηγή πόσιμου νερού για εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα αυτή. Φαινόμενο βαθύτατα ανησυχητικό φθοροποιό για την υγεία δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως αποκαλύπτει μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα μη κυβερνητική οργάνωση.

 

Οι πόλεις της Ινδίας, που δε σταματούν να επεκτείνονται, παράγουν καθημερινά περίπου 40.000 εκατομμύρια λίτρα οικιακών και βιομηχανικών λυμάτων, εκ των οποίων μόλις το 20% υφίσταται επεξεργασία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Κέντρου για την Επιστήμη και το Περιβάλλον (CSE).

Λόγω της απουσίας δεσμευτικών νόμων και της μη ευαισθητοποίησης των Ινδών όσον αφορά τη βιώσιμη ανάπτυξη, "τα μη επεξεργασμένα απόβλητα καταλήγουν στους ποταμούς και στη συνέχεια στα υπόγεια ύδατα", επισημαίνει η μελέτη αυτή που κάνει λόγο για μια "βραδυφλεγή βόμβα".

Σύμφωνα με μια δημόσια μελέτη του 2011, μόνο 160 από τους 8.000 δήμους διαθέτουν εργοστάσια επεξεργασίας των λυμάτων. Και η κατανάλωση νερού στην Ινδία αναμένεται να διπλασιαστεί ως το 2050.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα