Διονύσης Χατζηδάκης: Παρακαλώ παραπέμψετε με να δικαστώ, γι αυτή την αστεία κατηγορία

«Σήμερα εδώ στη Βουλή, έχουμε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι την κλασική περίπτωση που δείχνει το μέγεθος της ανθρώπινης βλακείας. Από το 1985 ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου είχε έναν χώρο, στον οποίο εναπόθεταν τα μικρά αυτοκίνητα ό,τι κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα συνέλεγαν, πόρτες, παράθυρα, επισκευές που έκαναν.

Αντί, λοιπόν, να τα αφήνουν στα πεζοδρόμια και να περνάνε τρεις-τέσσερις μέρες για να τα μαζέψουν, υπήρχε αυτός ο χώρος από το 1985 -τότε εγώ ήμουν αντιπλοίαρχος και κυβερνήτης σε ένα αντιτορπιλικό-, τα μάζευαν και κάθε τρεις-τέσσερις μέρες γέμιζαν μια νταλίκα και τα πήγαιναν στη χωματερή.

Κάποιος έκανε μια ανώνυμη καταγγελία. Πότε; Το 2014. Κατήγγειλε ότι δεν έχουμε άδεια για αυτό το πράγμα. Πραγματικά ήρθε η περιφέρεια, ήλεγξε και μας είπε ότι δεν έχουμε άδεια.
Εγώ έκανα τα αδύνατα δυνατά. Ο χώρος αυτός των 100 μέτρων ήταν μεταξύ του τοίχου του νεκροταφείου και του αμαξοστασίου. Μου είπαν ότι δεν έχω άδεια. Έκανα τα ανθρώπινα δυνατά, έκανα αλλαγή χρήσης γης. Τα νομιμοποίησα. Έκανα ένσταση επί των παρατηρήσεων της περιφέρειας και σας διαβάζω, γιατί καμιά φορά παραπέμπονται ορισμένοι άνθρωποι χωρίς να διαβάσουν και την απολογία.
Πήγα στο ΣΥΠΟΘΑ. Φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζετε ποιο είναι το ΣΥΠΟΘΑ, είναι το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων. Εκεί δικαιώθηκα, σβήστηκαν τα πρόστιμα των 250 ευρώ και παρόλα αυτά όμως πήγε στο ακροατήριο.

Με μια προσφορά δηλαδή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όπου μαζεύουμε τα κλαδιά, τα βαριά αντικείμενα και τα μεταφέρουμε στη χωματερή, αντί να τα αφήσουμε στα πεζοδρόμια, βγαίνουμε και κατηγορούμενοι. Δυστυχώς, εγώ ήμουν Βουλευτής. Εκδικάστηκε η υπόθεση. Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας αθωώθηκε, αλλά εγώ επειδή ήμουν Βουλευτής δεν δικάστηκα και έπρεπε να γίνει άρση της ασυλίας.
Εκείνο, όμως, που σας λέω για την ανθρώπινη βλακεία είναι στο γεγονός ότι παραδέχεται η επιτροπή της περιφέρειας ότι αποκαταστάθηκαν αυτά, αλλά όταν ετελέσθη το αδίκημα δεν είχαμε πραγματοποιήσει αυτά που κάναμε εκ των υστέρων. Και λέει, λοιπόν, το ΣΥΠΟΘΑ ότι ο νόμος υπάρχει από το 2012. Γιατί μας παρέπεμψαν τότε, αφού τα επέτρεπε;

Κατόπιν τούτου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για να μην δώσουμε την εντύπωση στον κόσμο ότι η Βουλή φροντίζει να μην παραπέμπονται οι Βουλευτές, εγώ ζητώ την άρση της ασυλίας μου και στα δικαστήρια θα αποδείξω με το τετελεσμένο γεγονός, που ήδη έχει εκδικαστεί, ότι είμαι αθώος και ό,τι έκανα δεν υποβάθμισε το περιβάλλον, με το να μαζεύω για τρεις μέρες σε ένα χώρο 100 τετραγωνικών μέτρων τα κλαδιά, τα φύλλα και τις πόρτες που κάνουν ανακαίνιση οι δημότες.

Κάποτε πρέπει αυτοί που δικάζουν να καταλάβουν ότι όταν ένας δήμος μαζεύει εκατόν είκοσι με εκατόν σαράντα τόνους σκουπιδιών, μην νομίζετε ότι είναι εύκολο πράγμα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα απορρίμματα. Είναι για ογκώδη αντικείμενα.
Παρόλα αυτά είπε η γραμματέας, «εφόσον έχει γίνει καταγγελία και ανώνυμη, δεν μπορώ να μην σας παραπέμψω και θα δικαιωθείτε στα δικαστήρια». Αυτή είναι η λεγόμενη ανθρώπινη βλακεία.
Σας ζητώ, λοιπόν και σας παρακαλώ να κάνετε άρση της ασυλίας μου. Θα είναι η εικοστή ένατη φορά που ως δήμαρχος έχω καταφύγει στα δικαστήρια. Τις είκοσι οκτώ έχω κερδίσει, πιστεύω ότι θα κερδίσω και αυτήν εδώ.

(Ο πρώην ανώτατος αξιωματικός και δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης είναι βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Αθηνών στον νότιο τομέα)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline