Θεόδωρος Καράογλου: «Γερνάμε και λιγοστεύουμε εμείς οι Έλληνες..»

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δίνουμε μια δύσκολη μάχη ισορροπίας μεταξύ υγειονομικής ασφάλειας και δημοσιονομικής σταθερότητας.

Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες, γι' αυτό και ως Κυβέρνηση, μας απασχολεί η ευημερία των συμπατριωτών μας. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι ο μεγαλύτερος πλούτος της πατρίδας μας, γι' αυτό πρέπει να δώσουμε έμφαση και στο σκέλος του νομοσχεδίου που αφορά στην απογραφή. Περιλαμβάνεται στο Α΄ Μέρος του νομοσχεδίου και έχει εικοσιπέντε άρθρα.

Το 2021 είναι μια σπουδαία χρονιά για τον ελληνισμό, είναι μια χρονιά-ορόσημο, γιατί συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από την επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821, από την Εθνική Παλιγγενεσία, επέτειο την οποία αξίζει να γιορτάσουμε με περηφάνια.
Μέσω της Γενικής Απογραφής του πληθυσμού, που αναφέρεται στο νομοσχέδιο, θα μετρηθούμε όχι μόνο στατιστικά, αλλά και ουσιαστικά.
Γνωρίζουμε όλοι μας, αγαπητοί συνάδελφοι, ότι η υπογεννητικότητα αποτελεί, δυστυχώς, το μεγαλύτερο εθνικό μας πρόβλημα. Είναι μια βόμβα στα θεμέλια της χώρας, η οποία υπονομεύει την ύπαρξη του έθνους και την κρατική μας υπόσταση.
Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι απογοητευτικά καθώς επιβεβαιώνουν πως οι Έλληνες δεν μικραίνουμε μόνο πληθυσμιακά, αλλά γερνάμε επίσης με ραγδαία αυξανόμενο ρυθμό.

Όπως επεσήμανα και στην ομιλία μου στην Επιτροπή Οικονομικών το 2020 εκτός από χρονιά του κορωνοϊού είναι η χρονιά που καταγράφηκε ρεκόρ θανάτων για την χώρα μας την τελευταία εικοσαετία. Συγκρατείστε τα εξής ανησυχητικά στοιχεία σύμφωνα με προβλέψεις της ΕΛΣΤΑΤ: Το 2050 οι Έλληνες θα είμαστε μετά βίας εννέα εκατομμύρια ενώ το 2070 θα έχουμε πέσει στα οκτώμισι εκατομμύρια όταν η γειτονική μας, για παράδειγμα, Τουρκία θα έχει ξεπεράσει τα εκατό εκατομμύρια.

Αναλογιστείτε επίσης πως το 2019 χρονιά για την οποία έχουμε ολοκληρωμένα στατιστικά στοιχεία, οι γεννήσεις ανήλθαν σε 83.763 παιδιά ενώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά, δηλαδή το 2018, οι γεννήσεις στην Ελλάδα ήταν 86.440 παιδιά. Αντίθετα το 2019 οι θάνατοι κατέγραψαν αύξηση 3,9% σε σχέση με το 2018 αφού ανήλθαν σε 124.965 θανάτους το 2019 έναντι 120.296 το 2018.

Είναι προφανές από τα παραπάνω στοιχεία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος χρειάζονται ριζικές τομές και παρεμβάσεις. Άλλωστε το μέλλον ή το σχεδιάζεις ή υφίστασαι τις συνέπειες της αδράνειας. Είναι λοιπόν πατριωτικό μας καθήκον να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια, είναι εθνική ευθύνη να σταθούμε με σεβασμό δίπλα της.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μέρος του εθνικού σχεδίου που έχουμε εκπονήσει για την μετά covid εποχή, ημέρα κατά την οποία είμαστε σίγουροι ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται στο πλευρό των νικητών. Τον πόλεμο με τον κορωνοϊό θα τον κερδίσουμε με όπλο την αποφασιστικότητα της κοινωνίας, την αντοχή της εθνικής οικονομίας και την ευθύνη του καθήκοντος που διακρίνει την παρούσα Κυβέρνηση, η οποία δίνει με πείσμα, επιμονή και σχέδιο τον μεγάλο αγώνα να σταθεί δίπλα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο πόλεμος αυτός απέναντι στον αόρατο εχθρό δεν είναι εύκολος και δυστυχώς έχει απώλειες. Γνωρίζουμε την πραγματικότητα και αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τις συνέπειες που έχει η πανδημία σε πολλούς τομείς της οικονομικής ζωής του τόπου, όπως είναι ο τουρισμός, η εστίαση, ο χώρος του θεάματος, το λιανεμπόριο. Διαχειριζόμαστε όμως, τη μεγαλύτερη υγειονομική απειλή που γνώρισε ανθρωπότητα τα τελευταία εκατό χρόνια. Επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί στα μέτρα στήριξης που έχουμε λάβει, φροντίζοντας πάντοτε να διατηρήσουμε πολύτιμα εφόδια για τη συνέχεια, να εξασφαλίσουμε δηλαδή ταμειακά διαθέσιμα. Γιατί η διαδικασία αυτή είναι μια διαρκής, μια δυναμική διαδικασία, συνεχής και όχι γραμμική. Οι μεταλλάξεις του ιού γεννούν μια νέα πραγματικότητα την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Είναι, λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μια ώρα ευθύνης. Προτρέπω, λοιπόν, την Αντιπολίτευση αντί για στείρα κριτική και εύκολες κορώνες που γίνονται πρωτοσέλιδοι τίτλοι στον φίλα προσκείμενο Τύπο να επιστρατεύσετε την κοινή σας λογική τασσόμενοι υπέρ ενός νομοσχεδίου το οποίο απαντά στις αγωνίες και τις προκλήσεις των καιρών. Για μια έστω φορά σταθείτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, σταθείτε πραγματικά στο πλευρό της κοινωνίας, σταθείτε πραγματικά δίπλα στους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας.

Πράξτε το αυτονόητο και υπερψηφίστε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών. Γιατί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θετική ψήφος στο παρόν νομοσχέδιό είναι θετική ψήφος για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. ( Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου είναι πρώην υφυπουργός Βορείου Ελλάδος).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline