Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο εμβολιασμός με το Sputnik V «καλό είναι να επαναλαμβάνεται ανά εξάμηνο»

Αύξηση της ανοσιακής απόκρισης αναφέρει το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια που ανέπτυξε το εμβόλιο. Η επαναληπτική χορήγηση του εμβολίου Sputnik-V μερικούς μήνες μετά τις πρώτες δύο δόσεις, ενδέχεται να αυξάνει την προστατευτική δράση, ανακοίνωσε την Τρίτη το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας όπου αναπτύχθηκε το εμβόλιο.

«Έχει αποδειχθεί ότι είναι δυνατός ο επανεμβολιασμός με φορείς βασισμένους σε αδενοϊούς χωρίς να χαθεί η ανοσογένεια στο αντιγόνο. Κατ' αυτόν τον τρόπο, ο επανεμβολιασμός με το Sputnik-V δεν είναι απλώς εφικτός αλλά ενδεχομένως και πιο αποτελεσματικός», είπε ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Ινστιτούτου.

Αναφερόταν στον αδενοϊό που χρησιμοποιεί το εμβόλιο για να μεταφέρει στα κύτταρα γενετικές οδηγίες για την παραγωγή ενός αντιγόνου του SARS-CoV-2.
Ο Γκίντσμπουργκ επικαλέστηκε «σειρά μελετών που πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία και άλλες χώρες». Όπως είπε, οι έρευνες έδειξαν ότι η επανάληψη του εμβολιασμού έξι μήνες μετά τον πρώτο οδηγεί στην παραγωγή αντισωμάτων στο 100% των εθελοντών,

Όπως διευκρίνισε το επιστημονικό κέντρο Γκαμαλέι, η επιλογή του εμβολίου κατά τον επανεμβολιασμό, είναι αρμοδιότητα του θεράποντος ιατρού.

Πολυμέσα