Δημήτρης Κ. Ψυχογιός: Βαρδιάνοι στην Αθήνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, κατάργησαν από κοινού την υποχρέωση που είχε επιβάλλει η επάρατος τρόικα οι γραμματείς των υπουργείων να εκλέγονται με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Το 2018, μετά την τραγική εκατόμβη στο Μάτι, η τότε περιφερειάρχης Αττικής κ. Δούρου δήλωσε ότι αισθάνεται αδικημένη: αυτό που είχε συμβεί αντιστοιχούσε στο κοινώς λεγόμενο «μου έκατσε η στραβή στη βάρδια μου», μολοντούτο υποσχόταν «σκληρή δουλειά. Ήταν η δεύτερη δική της ανθρωποκτόνος «στραβή» κατά τη βάρδια της ως περιφερειάρχη: είχε προηγηθεί ο θάνατος 25 ανθρώπων στη Μάνδρα, από πλημμύρες, τον Νοέμβριο του 2017. Αυτές τις ημέρες, γίνεται η δίκη.

Αλλά οι «στραβές» συνεχίζονται στη βάρδια του συναδέλφου της κ. Πατούλη και στη βάρδια του συναδέλφου του κ. Τσίπρα, του κ. Μητσοτάκη, με χειρότερες τις περυσινές καταστροφές από το χιόνι της «Μήδειας», τις πυρκαγιές στα Γεράνια, στη Βαρυμπόμπη και την Εύβοια, τις τραγικές και κωμικές καταστάσεις που έζησε η Αττική τούτες τις ημέρες με την «Ελπίδα».

Όταν συμβαίνουν συνεχώς «στραβές» σε διαφορετικές βάρδιες μάλλον δεν πρόκειται για ατύχημα, μάλλον κατά το άλλο κοινώς λεγόμενο «στραβά αρμενίζουμε».
Ο πρωθυπουργός, μεταφέροντας την ευθύνη σε δεκάδες συναδέλφους του που έχουν προηγηθεί, δήλωσε χθες πως «μέσα σε 30 μήνες δύσκολα λύνονται προβλήματα δεκαετιών». Τα ίδια είχαν πει και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου και ο Κ. Καραμανλής – και τι να κάνουμε; Ισόβια την πρωθυπουργία για να προλαβαίνουν οι άρχοντες μας;

Αλλάζουν οι πρωθυπουργοί – με την περίφημη «συνέχεια του κράτους», τι γίνεται; Για τη συμπεριφορά του Μπόρις Τζόνσον ερευνά ανώτερη δημόσιος υπάλληλος, η Sue Gray με επίσημο τίτλο «δεύτερη μόνιμη γενική γραμματεύς του υπουργικού συμβουλίου» – ναι, στη Βρετανία ακόμη και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου είναι δημόσιος υπάλληλος με θητεία ανεξάρτητη από τις κυβερνήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, κατάργησαν από κοινού την υποχρέωση που είχε επιβάλλει η επάρατος τρόικα οι γραμματείς των υπουργείων να εκλέγονται με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Η μόνη συνέχεια που υπάρχει εδώ είναι αυτή της άλωσης του κράτους. Επιτελείο από ανίκανους κομματάρχες δεν μπορεί ποτέ να αποτελεί «επιτελικό κράτος», δεν μπορεί να διορθώσει τίποτα ούτε σε 200 χρόνια.

Η παπαδιαμαντική Σκεύω Σαβουρόκοφα είχε γίνει «βαρδιάνος στα σπόρκα», στα μολυσμένα από τη χολέρα πλοία, για να σώσει τον γιο της. Οι σύγχρονοι εκλεγμένοι βαρδιάνοι αναλαμβάνουν κορυφαίες θέσεις για να σώσουν εμάς, τη χώρα, την Αθήνα, πολιτείες και χωριά. Αλλά συνεχώς, αυτούς τους βρίσκουν «στραβές» και μας βρίσκουν εμάς καταστροφές, ενώ η νουβέλα του Παπαδιαμάντη έχει αίσιο τέλος.
Δυστυχώς η πολιτική δεν μπορεί «να μιμηθεί την τέχνη» γιατί η ίδια είναι πολεμική τέχνη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline