Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν κατηγορηματικός: Δεν επιχειρούμε να αναστήσουμε τη Ρωσική Αυτοκρατορία

Σύμφωνα με τον ρώσο πρόεδρο, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ η Ρωσία έχει αναγνωρίσει όλες τις νέες γεωπολιτικές πραγματικότητες.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε σήμερα τις αιτιάσεις ότι με τις πρόσφατες κινήσεις του επιχειρεί να ανασυστήσει τη Ρωσική Αυτοκρατορία. εν μέσω φόβου για μείζονα σύρραξη μετά την αναγνώριση των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

«Προβλέψαμε τις εικασίες ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αποκαταστήσει την αυτοκρατορία της μέσα στα αυτοκρατορικά της όρια» δήλωσε ο Πούτιν μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλιεφ, στο Κρεμλίνο.
«Αυτό δεν αντιστοιχεί επ' ουδενί στην πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τον ρώσο πρόεδρο, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ η Ρωσία έχει αναγνωρίσει όλες τις νέες γεωπολιτικές πραγματικότητες και εργάζεται ενεργά για την ενίσχυση της συνεργασίας με όλες τις ανεξάρτητες χώρες που έχουν αναδυθεί στον μετασοβιετικό χώρο.

«Δυστυχώς, μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία δεν βλέπουμε την απαιτούμενη ποιότητα σχέσεων με την Ουκρανία... έχει εξαφανιστεί. Θέλω να το τονίσω: οι σχέσεις επιδεινώθηκαν μετά το πραξικόπημα και την παράνομη κατάληψη της εξουσίας από αυτούς που το έκαναν» ανέφερε ο Πούτιν σύμφωνα με το TASS.

Πολυμέσα