Ο Δεκάλογος του εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου για την ελληνική κακοδιοίκηση

Τον δικό του 10λογο των όσων απίστευτα και όμως ελληνικών συμβαίνουν στο επενδυτικό περιβάλλον που υπάρχει στην Ελλάδα και στην ουσία που αποτρέπει τις επενδύσεις ανέφερε μιλώντας στο Delphi Forum ο Γιώργος Προκοπίου.

Αναλυτικά:
1. Δεν είναι δυνατόν να σου πουλάνε Ναυπηγεία που προϋφίστανται 60 χρόνια και να σου λένε μετά ότι δεν έχει πρόσβαση στη θάλασσα αλλά έλα να υπογράψεις και πήγαινε μετά να καθαρίσεις.

2. Σύστασή μου είναι στον κύριο Στέφανο Βλαστό (ΥΓ: πρόεδρος του του ΕΤΑΔ) είναι να «προικίζουν» με όλες τις απαιτούμενες χωροθετήσεις, άδειες, πολεοδομικούς σχεδιασμούς,, χρήσεις για τακτοποίηση με την αρχαιολογία και τα δασαρχεία ούτως ώστε να μην πουλάνε διαμάντια ακατέργαστα αλλά κατεργασμένα μία που θεωρητικά το κράτος με το κράτος μπορεί να τα βρει ευκολότερα από ότι ο «εχθρός» επιχειρηματίας.

3. Δεν είναι δυνατόν το Μονακό να πληρώνει 980 εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσει χώρο 70 στρεμμάτων μέσα στη θάλασσα και να πουλάνε 100-120 χιλιάδες ευρώ το τ.μ. και εμείς με χιλιάδες στρέμματα καλύτερης ποιότητας στρέμματα στη θάλασσα να είναι μόνο για κατσίκες.

4. Δεν γίνεται να ανακατασκευάζεις διατηρητέο κτήριο στη Σταδίου, που προϋπήρχε 70 χρόνια και μετά από 4 χρόνια από την αποπεράτωση να μην συνδέεται με το αποχετευτικό δίκτυο διότι δεν υπάρχει ο εργολάβος του δήμου.

5. Δεν είναι δυνατόν να επενδύσει στην πατρίδα σου κέρδη που αποκόμισες στο εξωτερικό και να σου έρθει φόρος δωρεάς ενώ η νομοθεσία προβλέπει και την έχεις ακολουθήσει κατά γράμμα και όλοι οι υπουργοί ,πρωθυπουργοί να σου λένε έχεις δίκαιο και να βασανίζεσαι 5 χρόνια για το αυτονόητο και να σου ζητάνε 880.000 φόρο δωρεάς από κάθε εκατομμύριο που βλακωδώς τ έφερες στην πατρίδα σου.

6. Δεν είναι δυνατόν ο παράδεισος του yachting να μην επιτρέπει σε σκάφη ακόμη και με Ευρωπαϊκή σημαία και τώρα με συζητούμενη αλλαγή του σχετικού Νόμου να γίνεται αγώνας να επιτρέψουν πάνω από 21 μέρες το ταξίδι στην Ελλάδα να το σκέπτονται διότι μικρή συντεχνία πιέζει τον υπουργό Ναυτιλίας και εκείνος να διστάζει να το υλοποιήσει.

7. Δεν είναι δυνατόν ιδιωτικά σκάφη που βρίσκονται στις μάντρες και παροπλισμένα ς τις μαρίνες λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης των ιδιοκτητών να μην επιτρέπεται έχοντας πληρώσει τον αναλογούντα ΦΠΑ και έχοντας πιστοποιητικά ασφαλείας όμοια με τα επαγγελματικά να μην επιτρέπεται ναυλώνονται.

8. Δεν είναι δυνατόν δίπλα από τη θάλασσα σε βραχώδεις και απόκρημνες ακτές να μην επιτρέπεται να δομηθούν με προκαθορισμένο αρχιτεκτονικό ύφος και η εξώπορτα να είναι μόλος και να μπαίνεις κατευθείαν στο βαρκάκι.

9. Δεν είναι δυνατόν να παλεύεις να συντηρήσεις με διά σου έξοδα προϋπάρχοντες κοινόχρηστους μόλους και επί 5 χρόνια να μην μπορείς να πάρεις αδειοδότηση

10. «Η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση όσο αφορά τις επενδύσεις για να ξεμπλοκάρουν πράγματα. Εκείνο όμως που πρέπει να να αλλάξει και είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει, είναι η νοοτροπία των υπαλλήλων στις αρμόδιες υπηρεσίες. Να αφήσουν τις ιδεοληψίες του παρελθόντος. Ο επιχειρηματίας δεν είναι ο εχθρός. Ο επιχειρηματίας είναι ο καταλύτης της προόδου».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline