Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κεντρική Ευρώπη

Η πρωτοφανής αύξηση της στάθμης των υδάτων στον ποταμό Έλβα συνεχίζει να απειλεί τη βόρεια Γερμανία σήμερα και ένα φράγμα υποχώρησε τη νύχτα στο κρατίδιο της Σαξονίας-'Ανχαλτ, με αποτέλεσμα πολλές εκατοντάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η πίεση του νερού άνοιξε ρήγμα δέκα μέτρων σε φράγμα κοντά στο χωριό Φίσμπεκ. Η διάσταση του ρήγματος γρήγορα έφθασε τα 50 μέτρα και οι αρχές έδωσαν εντολή 400 με 500 κάτοικοι του χωριού να απομακρυνθούν από τις εστίες τους όπως και να εκκενωθούν τα τρία γειτονικά χωριά.

Το ρήγμα του φράγματος αυτού ήταν αιτία να κλείσει μια σιδηροδρομική γέφυρα, με συνέπεια οι αμαξοστοιχίες που εκτελούν το δρομολόγιο μεταξύ Βερολίνου και Κολωνίας ή Φρανκφούρτης να ακολουθούν άλλη διαδρομή. Χθες οι αρχές ζήτησαν την απομάκρυνση 23.5000 κατοίκων του Μαγδεμβούργου και των περιχώρων του. Μέχρι τώρα δεν έχει επιτραπεί στους ανθρώπους αυτούς να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Στην Ουγγαρία, ύστερα από οκτώ ώρες συνεχούς αύξησης της στάθμης των υδάτων στον Δούναβη στη Βουδαπέστη που έφθασε τα 8,89 μέτρα στις 07.00 ώρα Ελλάδος σήμερα και στα 8,88 μέτρα δύο ώρες αργότερα, η στάθμη υποχώρησε αργότερα στα 8,91 μέτρα, με τα φράγματα να αντέχουν τη δριμύτητα του.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline