Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις στη Γερμανία

Η διαδικασία προβλέπεται μακρά. Με την παλαιά Κυβέρνηση Α. Μέρκελ να παραμένει ως υπηρεσιακή. Ξεκίνησαν επισήμως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για τον σχηματισμό κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» στην Γερμανία.

 

Η διαπραγμάτευση θα αρχίσει στα κεντρικά γραφεία του CDU στο Βερολίνο υπό τους αρχηγούς των τριών κομμάτων: Άγγελα Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις των ομάδων εργασίας, οι οποίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κομμάτων, θα ολοκληρωθούν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο αρχηγός του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανέφερε ότι στόχος είναι να έχει σχηματιστεί κυβέρνηση πριν από το τέλος του έτους, ενώ εκτίμησε ότι παρά τις διαφωνίες, είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί τελικά συμφωνία. «Εφόσον αρχίζεις διαπραγματεύσεις, το κάνεις με στόχο την επιτυχή κατάληξη», πρόσθεσε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline