Η Ινδικός πύραυλος ταξιδεύει με προορισμό τον Άρη

Η Ινδία εκτόξευσε σήμερα τον πρώτο της πύραυλο με προορισμό τον Άρη, με στόχο να θέσει σε τροχιά διαστημόπλοιο γύρω από τον "κόκκινο πλανήτη" σε μία πρώτη δοκιμή μίας τεχνολογίας φθηνού κόστους που ελπίζει ότι θα βοηθήσει την είσοδό της στο κλαμπ των δυνάμεων που συμμετέχουν στην κούρσα του διαστήματος.

 

Ο ινδικός πύραυλος εκτοξεύθηκε από τη νοτιο-ανατολική ακτή της Ινδίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της αποστολής, θα χρειαστεί 300 ημέρες για να φτάσει στον Άρη και θα αναζητήσει μεθάνιο και στοιχεία μετάλλων στην ατμόσφαιρα του πλανήτη.

Μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρώπη και η Ρωσία έχουν στείλει μέχρι σήμερα διαστημόπλοια που είτε έχουν εισέλθει σε τροχιά ή έχουν προσεδαφισθεί στον Άρη.

Εάν επιτύχει, το κόστους μόλις 4,5 δισεκατομμυρίων ρουπιών (73 εκατομμυρίων δολαρίων) ινδικό πρόγραμμα με την επωνυμία Mars Orbiter Mission θα τονώσει την ινδική εθνική υπερηφάνεια, ιδιαίτερα έπειτα από την αποτυχία της αντίστοιχης διαστημικής αποστολής της Κίνας το 2011.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline