Επεισόδια για τα μέτρα λιτότητας στην Ιταλία

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Ρώμη, το Τορίνο και τη Βενετία, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη λιτότητα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που οργανώνει το τελευταίο διάστημα το κίνημα Φορκόνι των αγροτών και των φορτηγατζήδων.

Φοιτητές εκτόξευσαν χρωμοβόμβες εναντίον αστυνομικών στο Τορίνο, στη βορειοδυτική Ιταλία, η οποία έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και έχει εξελιχθεί στην "εστία" των διαδηλώσεων.

Ακροδεξιοί διαδηλωτές, φορώντας μάσκες στα χρώματα της ιταλικής σημαίας, συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Ρώμη και κατέβασαν την ευρωπαϊκή σημαία, πριν επέμβουν οι αστυνομικοί και τους διαλύσουν.

Το κίνημα των Φορκόνι, που έχει ως σύμβολο το δικράνι των αγροτών, ετοιμάζεται να οργανώσει μια επιχείρηση διακοπής της κυκλοφορίας στο κέντρο της Ρώμης από την Τετάρτη και μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του, δηλαδή να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές και να αλλάξει πλήρως η πολιτική ηγεσία.

Το κίνημα ξεκίνησε από τη Σικελία και σε αυτό εντάχθηκαν αρχικά αγρότες που δυσανασχετούσαν με την αύξηση των φόρων και φοβούνταν ότι με την εφαρμοζόμενη πολιτική θα εξαφανιστούν οι μικροκαλλιέργειες. Στις τάξεις του έχουν ενταχθεί πλέον τεχνίτες, έμποροι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, επαγγελματίες οδηγοί και άλλοι.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline