Δεκάδες οι νεκροί στην Αίγυπτο

Το κατάντημα της «αραβικής άνοιξης», της δήθεν επανάστασης των e-mails. Η πτώση του καθεστώτος Μπουμπάρακ, που οδήγησε στους μουσουλμάνους φανατικούς, τους φιλότουρκους και μετά στην πολιτική κρίση και στον εμφύλιο πόλεμο.

Με συνεχείς συγκρούσεις και αιματοκυλίσματα. Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην Αίγυπτο σε επεισόδια, ανάμεσά τους 26 στο Κάιρο και στα προάστιά του, ενώ 765 συνελήφθησαν, στις αντίπαλες διαδηλώσεις υποστηρικτών της υποστηριζόμενης από το στρατό κυβέρνησης και των ισλαμιστών, σύμφωνα με την κυβέρνηση και την αστυνομία.

Τα νέα αιματηρά επεισόδια, την ημέρα που συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη λαϊκή εξέγερση του 2011 που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ, σημειώθηκαν εν μέσω του κύματος καταστολής κάθε κινητοποίησης από μέρους της ισλαμιστικής αντιπολίτευσης από το στρατό, ο οποίος ανέτρεψε και συνέλαβε τον ισλαμιστή τέως πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι την 3η Ιουλίου.

Στο Κάιρο εκατοντάδες διαδηλωτές αντιμετωπίστηκαν διά της βίας από την αστυνομία, η οποία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αληθινά πυρά, ενώ πολλές χιλιάδες υποστηρικτές του καθεστώτος συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ, το επίκεντρο της εξέγερσης του 2011.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline