Παλι σε προσκήνιο ο Καβαλιέρε

Ο Σ. Μπερλουσκόνι θα εκπροσωπήσει το «Φόρτσα Ιτάλια» στις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Εκεί που όλοι τον θεωρούσαν παραγκωνισμένο από την ενεργό πολιτική ζωή, μετά μάλιστα τη διάσπαση του κόμματος του.

Όμως πάλι Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» στις διαβουλεύσεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ιταλίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Παρά το ότι ο Μπερλουσκόνι έχει καταδικασθεί αμετάκλητα από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας για φορολογική απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων κι αναμένεται να ξεκινήσει να εκτίει επτά μήνες «εναλλακτικής» ποινής προσφέροντας κοινωφελή εργασία, ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης συνεχίζει να είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του κόμματός του.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις θέλουν το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια να συγκεντρώνει το 24,3% στην πρόθεση ψήφου.
Είναι πάντως ξεκάθαρο ότι ο Μπερλουσκόνι θα αρνηθεί να στηρίξει την κυβέρνηση που ετοιμάζεται να συνθέσει ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline