Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023  05:16:14

Άσους στο μανίκι για Μαξίμου- Τσίπρα- ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έχει ο Βαγ. Μαρινάκης. Από την εποχή του 2014 και της πολιτικής του συνεργασίας με τις περιπτώσεις Ρ. Δούρου και Γ. Μόραλη. Κύριο

Νέα ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου για τον Βαγγέλη Μαρινάκη... διορθωμένη, μετά τη μακρά και αποκαλυπτική ανακοίνωση του μεγαλοεφοπλιστή.

Μπαίνουμε σε μαύρα και ταραγμένα νερά. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ καλούν τον Μαρινάκη να κάνει συγκεκριμένους τους υπαινιγμούς του και το Μαξίμου να απαντήσει για τον αληθινό σκοπό των επισκέψεων και τις συνεργασιών που είχε εκεί με τον Πρωθυπουργό.

ΝΕΟΣ ΑΙΜΑΤΗΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΥ – ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Στα άκρα η σύγκρουση Μαξίμου- Β. Μαρινάκη με αφετηρία ένα ακραίο NON PAPER, που ενέκρινε προσωπικά ο Α. Τσίπρας.

Νέα συνέχεια αλλά και νέα διάσταση με αποκαλύψεις και υπαινιγμούς για την πολιτική του συνδρομή στον ΣΥΡΙΖΑ και τις πολλές προσωπικές του συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου έκανε αργά το βράδυ, της Πρωτομαγιάς ο Β. Μαρινάκης.

Αναφέρεται σαφώς στην πολιτική του σύμπλευση με τις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2014 (αλλά και αργότερα), στις υποψηφιότητες της Ρένας Δούρου για την περιφέρεια Αττικής και του Γιάννη Μόραλη για την δημαρχεία Πειραιά. Και με άλλους «κρυμμένους άσσους», πολιτικούς και επιχειρηματικούς στενής συνεργασίας, υποστηρίζουν στενοί συνεργάτες του. Με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να καλούν τα δύο μέρη να ομιλήσουν και να αποκαλύψουν όλη την αλήθεια για τις συναντήσεις και σχέσεις αυτές.

Συγκεκριμένα, με μια προσωπική ανακοίνωση, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης απαντά δημόσια στα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, με αφορμή το νυκτερινό τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον εφοπλιστή το περασμένο Σάββατο και την συνέχεια που δόθηκε με ένα αιχμηρό NON PAPER, το οποίο όπως δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος εξέφραζε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

«Σας μίλησα ευθύτατα, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας το Σάββατο στις 22:17 το βράδυ, αποκαλύπτοντας το ονοματεπώνυμό μου, για να ζητήσω ότι ήταν αναγκαίο, προς άσκηση του θεμελιώδους δικαιώματος υπεράσπισης της τιμής και της υπόληψής μου και προστασίας της αξίας μου ως ανθρώπου, όπως αρμόζει σε κράτος δικαίου, το οποίο δυστυχώς επιχειρείτε να καταλύσετε» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης.
Οπως σημειώνει μάλιστα ότι « προσωποποιημένη εναντίον μου επίθεση είναι φανερό ότι επιχειρεί να υποκαταστήσει την απόλυτη αδυναμία άρθρωσης πολιτικού λόγου με την ύβρη και τη συκοφαντία».

Κάνει λόγο για δόλιες ενέργειες και εγκαλεί την κυβέρνηση για σκοπιμότητα:

«Να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη η άποψη ότι ο Μαρινάκης χρηματοδοτεί με αμφιλεγόμενης προέλευσης χρήματα τη Νέα Δημοκρατία και με αυτή τη σκοτεινή ατζέντα να πάτε σε εκλογές. Γι' αυτό κάνετε συνεχώς παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, προαναγγέλλετε διώξεις και επικαλείστε κατασκευασμένες μαρτυρίες, με έναν στόχο: να ενοχοποιήσετε έναν αθώο και μαζί του την αντιπολίτευση για να παραμείνετε στην εξουσία και στην καρέκλα σας».
Ο Ε. Μαρινάκης δηλώνει μάλιστα κατηγορηματικά: «Ουδεμία σχέση έχω με τη ΝΔ και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έχω βοηθήσει την κυβέρνηση σας και στο πλαίσιο αυτό έχω συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου».

Ο εφοπλιστής αναφερόμενος στην ανακοίνωση-non paper του Μαξίμου, η οποία τον χαρακτηρίζει «ναρκέμπορα» σημειώνει:
«Όσον αφορά τον ιθύνοντα νου των άθλιων εναντίον μου συκοφαντιών, ο οποίος αγνοεί επιδεικτικά το τεκμήριο της αθωότητας και προαναγγέλλει απροσχημάτιστα δικαστικές εξελίξεις, τον υποδείξατε εσείς ο ίδιος, παραδεχόμενος πως την τελική ευθύνη για κάθε ανακοίνωση που εκδίδεται από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, έχει αποκλειστικά και μόνο ο κ. Τσίπρας. Πιο περίτρανη, πιο ωμή και πιο άμεση αποκάλυψη της εναντίον μου σκευωρίας δεν θα μπορούσε να υπάρξει και δημόσια να ομολογηθεί».

Ουδεμία σχέση έχω με τη ΝΔ και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έχω βοηθήσει την κυβέρνηση σας και στο πλαίσιο αυτό έχω συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου».

Τέλος, ο κ. Μαρινάκης, προαναγγέλλει προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη αλλά και στην ευρωπαϊκή.
«Ο δρόμος προς την Δικαιοσύνη, τον οποίο δηλώνετε ότι θα ακολουθήσετε, είναι ανοικτός, αν και έχετε αποδείξει περίτρανα με τις παρεμβάσεις σας ότι δεν σας είναι σεβαστός» αναφέρει απευθυνόμενος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και καταλήγει:

«Βέβαιο όμως είναι ότι θα τον διαβείτε, όχι διότι το επιλέγετε, αλλά γιατί θα υποχρεωθείτε, προς αποκατάσταση της νομιμότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Αιχμές κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου και του μεγάρου Μαξίμου άφησαν κύκλοι της ΝΔ.

Με αφορμή τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, οι κύκλοι της ΝΔ τόνιζαν με έμφαση: «Είναι αδιανόητο και πρωτοφανές το γραφείο του πρωθυπουργού σε ένα κράτος δικαίου να χαρακτηρίζει "ναρκέμπορο" οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη». Σε παρόμοια ανακοίνωση προέβη και το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Νέα επίθεση κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και κατά του εφοπλιστή Ευ. Μαρινάκη εξαπολύει το Μαξίμου. Αποφεύγει, ωστόσο, αυτή τη φορά να χαρακτηρίσει τον επιχειρηματία.
Αυτή τη φορά στην ανακοίνωση ο Ευ. Μαρινάκης περιγράφεται ως «διωκόμενος για εμπορία ναρκωτικών» και όχι ως «ναρκέμπορος» όπως στο πρόσφατο non paper του πρωθυπουργικού γραφείου.

Το Μαξίμου υποστηρίζει ότι «ο κ. Μαρινάκης με τη χθεσινή του δήλωση αναδεικνύεται στο νέο ηγετικό παράγοντα αυτού του μαύρου μετώπου, στο νέο πολιτικό καθοδηγητή της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη».
Υπενθυμίζεται ότι ο Ευ. Μαρινάκης είχε τονίσει σε γραπτή του ανακοίνωση την Δευτέρα: «Ουδεμία σχέση έχω με τη ΝΔ και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έχω βοηθήσει την κυβέρνηση σας και στο πλαίσιο αυτό έχω συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου».
Παράλληλα, το Μαξίμου απαντά με ειρωνικό ύφος στην επίκληση του τεκμηρίου της αθωότητας, που έκανε ο κ. Μαρινάκης καλωσορίζοντας τον «στην επικράτεια των αρχών του ευρωπαϊκού διαφωτισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Μαξίμου:

«Λίγο πριν το τέλος της μνημονιακής επιτροπείας και ενώ η χώρα ανακάμπτει, η Νέα Δημοκρατία στερούμενη πλέον κάθε πολιτικού επιχειρήματος επιστρατεύει το μαύρο μέτωπο της συκοφαντίας, των ψευδών δημοσιευμάτων και των εκβιασμών.
Στόχος του μαύρου μετώπου είναι η παλινόρθωση της πιο εκφυλισμένης εκδοχής του παλιού πολιτικού συστήματος της ολιγαρχίας, της διαπλοκής και του πελατειασμού.

Ο κ. Μαρινάκης με τη χθεσινή του δήλωση αναδεικνύεται στο νέο ηγετικό παράγοντα αυτού του μαύρου μετώπου, στο νέο πολιτικό καθοδηγητή της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη.
Το επικίνδυνο για τη δημοκρατία και τις αρχές του κράτους δικαίου δεν είναι η πολιτική αντιπαράθεση αλλά η ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις συκοφαντίες, τα ψέματα και τις εντολές ενός διωκόμενου για εμπορία ναρκωτικών επιχειρηματία.

Το να επικαλείται πάντως η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη αλλά και ο κ. Μαρινάκης τις αρχές του κράτους δικαίου και να καλούν σε υπεράσπιση των αρχών της αστικής δημοκρατίας είναι το λιγότερο ειρωνικό.
Σε κάθε περίπτωση, τους καλωσορίζουμε στην επικράτεια των αρχών του ευρωπαϊκού διαφωτισμού».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline