Σάββατο 23 Μαρτίου 2019  12:42:07

Πρώτοι στη λίστα «υπόπτων ενοχής» για τους 99 στο Μάτι, η Ρένα Δούρου και ο Ηλίας Ψινάκης πήραν προθεσμία για «απολογία»| τους μετά 20 ημέρες. Κύριο

Τους έχουν μηνύσει με βαριές κατηγορίες όλοι σχεδόν οι συγγενείς και οι οικογένειες νεκρών και θυμάτων της τραγωδίας στις 23 Ιουλίου.

Όλοι ζητούν προθεσμίες από τους 2Ι « βασικούς υπόπτους» της τραγωδίας, σε θέσεις ευθύνης του Κράτους και των ΟΤΑ και όλοι παίρνουν για να μελετήσουν τη δικογραφία με τς κατηγορίες σε βάρος τους και τις δεκάδες μηνύσεις για ορισμένους από αυτούς και επίσης για να ετοιμάσουν το απολογητικό τους υπόμνημα στον εισαγγελέα-ανακριτή.

Είτε μέσω των συνηγόρων τους, είτε αυτοπροσώπως ο ένας μετά τον άλλο ζητούν να ενημερωθούν για τη δικογραφία με τον εισαγγελέα να τους δίνει προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν τις εξηγήσεις τους έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και αυτό γιατί η δικογραφία που έχει σχηματιστεί όχι μόνο για τα αίτια, αλλά και για τις ευθύνες των αρμόδιων φορέων ξεπερνά τις 6.000 σελίδες.

Καταθέσεις μαρτύρων, πορίσματα πραγματογνωμόνων, συνομιλίες της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και τα ενημερωτικά των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ εμπεριέχονται στην ογκωδέστατη δικογραφία την οποία πρέπει να μελετήσουν οι εμπλεκόμενοι πριν καταθέσουν τις εξηγήσεις τους.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου πήρε προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης για τις 7 Νοεμβρίου.
Μπουρνούς: Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας

Ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς δήλωσε «Αισθανόμαστε ότι κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε πριν και μετά την πυρκαγιά. Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και στη δικαιοσύνη, ώστε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα