Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:55:39

Ο Αλ. Τσίπρας προβλέπει πιθανές εκλογές τον Αύγουστο αλλά βέβαιη αποτυχία στον ελληνικό τουρισμό.: «Ο κ. Μητσοτάκης πουλάει ηλιοβασιλέματα, ενώ ο τουρισμός μπαίνει σε βαθύ σκοτάδι». Κύριο

Βαθειά απαισιόδοξος προβλέπει τα χειρότερα για τους επόμενους 2-3 μήνες στα οικονομικά-εργασιακά-τουριστικά, μετά την πρόβλεψή του ότι πιθανώς μέσα στον Αύγουστο ο Μητσοτάκης θα αποχωρήσει από την εξουσία, θα την εγκαταλείψει άδοξα.

Ειδικότερα, κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός δέσμιος των αποτυχιών του να οδηγηθεί παραίτηση, σε αναγκαστικές εκλογές ως μόνη διέξοδο των αποτυχιών του και ως διαφυγή από τις βαρύτατες ευθύνες του. Τώρα επιδίδεται σε νέες ζοφερές προβλέψεις, κατάμαυρες.

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με το προεδρείο ομοσπονδιών εργαζομένων του τουρισμού και του επισιτισμού.
«Είναι πράγματι οξύμωρο, είδαμε τις προηγούμενες ημέρες τον κύριο Μητσοτάκη να πουλάει ηλιοβασιλέματα στην Σαντορίνη, την ίδια στιγμή όμως που ο τουρισμός μπαίνει σε ένα πολύ βαθύ σκοτάδι και οι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό βιώνουν μέρες αντίστοιχες με τις πιο σκληρές των μνημονιακών χρόνων» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχολιάζοντας το περιστατικό με την λιποθυμία της 9χρονης στην Ρόδο της οποίας η μητέρα είναι άνεργη ξενοδουπάλληλος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό.

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να συνομιλήσω με την μητέρα του 9χρονου κοριτσιού που λιποθύμησε και θέλω να πω ότι αυτό που αναδεικνύεται είναι, ότι η ντροπή δεν πρέπει να ανήκει στους ανθρώπους που βγάζουν το πρόβλημά τους προς τα έξω αλλά πρέπει να είναι στην πολιτεία. Δεν μπορούμε να αφήνουμε ανθρώπους, και να πιστεύουμε ότι μπορούν να ζήσουν, όταν έχουν να πάρουν εισόδημα από τον Οκτώβρη του περασμένου χρόνου. Και να πιστεύουμε ότι μπορούν να ζήσουν με 800 ευρώ το τρίμηνο είτε με ένα επίδομα ανεργίας αλλά και πολλοί άλλοι χωρίς αυτό» είπε ο Αλέξης Τσίπρας .

ΤΑ ΖΟΦΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ- ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Ταυτόχρονα άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση που αναγνωρίζει ότι το δεύτερο τρίμηνο η ύφεση θα φτάσει το 16 % αλλά δεν λένε όμως με ποιο σχέδιο θα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ύφεσης αυτής.

«Εμείς προτείναμε την χρηματοδότηση στο 100% του ασφαλιστικού κόστους για τς επιχειρήσεις και στο 40% του μισθολογικού προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην χάσουν ένα ευρώ και να μπορέσουν να αντέξουμε σε αυτή την κρίση, όπου θα έχει πολύπλευρες επιπτώσεις το επόμενο διάστημα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «δυστυχώς φοβάμαι ότι κάποιοι αντιμετωπίζουν την κρίση αυτή ως ευκαιρία προκειμένου να επιβάλουνε ακόμη πιο αντεργατικές λογικές . Πρέπει πρώτα να παλέψετε για την επιβίωση των ανθρώπων σας, πρέπει να παλέψετε και για τα δικαιώματα, για τις συμβάσεις».

Από την πλευρά του με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση και ο πρόεδρος της Πανελληνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στον Επισιτισμο-Τουρισμο, κ. Γ. Χότζογλου. «Το αφήγημα αυτό ότι θα καταφέρουμε να δουλέψουμε τη σεζόν καταρρέει πανηγυρικά» επεσήμανε ο κ. Χότζογλου και τόνισε ότι σύμφωνα με τις δικές τους προβλέψεις φέτος οι αφίξεις θα κυμανθούν στο 10% της περσινής χρονιάς. Δηλαδή φέτος, όπως είπε, αναμένεται να έρθουν 3,5 εκατομμύρια τουρίστες αντί για 32 εκατομμύρια που ήρθαν πέρσι, επιβεβαιώνοντας όπως είπε τις προβλέψεις των οργανισμών για 225.000 χαμένες θέσεις εργασίας στον κλάδο που επιβεβαιώνονται πλέον κι από τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τον Ιούνιο.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει τέλος Ιουνίου ουσιαστική πρόβλεψη, ουσιαστική κάλυψη των εργαζομένων που θα μείνουν εκτός αγοράς» τόνισε ο κ. Χότζογλου αναφέροντας ότι ταυτόχρονα καταργήθηκαν οι κλαδικές συμβάσεις και περικόπτονται οι μισθοί κατά 40% . «Η αναπλήρωση στον ονομαστικό μισθό που λέει η κυβέρνηση σε μας δεν ισχύει. Όσο για την εστίαση υπάρχει απόλυτο χάος, την απόλυτη εξαθλίωση. Βάζει όρους και προϋποθέσεις ακόμη και για το πώς θα πάρουν οι εργαζόμενοι αυτά τα 400 ευρώ» κατέληξε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline