Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:36:46

Κλινική θανάτου η «Ταξιάρχαι», όπου έχασαν τη ζωή τους 13 «νοσηλευόμενοι» ηλικιωμένοι: Αντιμέτωποι με κακουργήματα για μη πρόληψη μετάδοσης του κορωνοϊού οι υπεύθυνοι. Κύριο

Η κλινική στο Περιστέρι εισήλθε στο μικροσκόπιο των αρμοδίων Αρχών μετά τον θάνατο 13 συνολικά ασθενών και την εμφάνιση 35 κρουσμάτων κορωνοϊού. Με σοβαρές ευθύνες γιατρών και διοίκησης.

Οι υπεύθυνοι και γιατροί της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι Αττικής, αντιμετωπίζουν το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της παραβίασης μέτρων πρόληψης για τη μετάδοση του COVID-19 μετά την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος τους ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος, ο οποίος διενήργησε την σχετική προκαταρκτική εξέταση.

Η κλινική εισήλθε στο μικροσκόπιο των αρμόδίων Αρχών μετά τον θάνατο 13 συνολικά ασθενών και την εμφάνιση 35 κρουσμάτων της πανδημίας. Πριν ένα μήνα ο Εισαγγελέας αφού είχε αξιολογήσει το υλικό που είχε στην διάθεση του, κάλεσε σε εξηγήσεις πέντε στελέχη και γιατρούς της κλινικής οι οποίοι κατέθεσαν υπομνήματα με τις θέσεις τους.

Τόσο ο εκπρόσωπος της κλινικής «Ταξιάρχαι» όσο και το νοσοκομείο έχουν υποστηρίξει και με ανακοίνωσή τους ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας ποπυ προβλέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα.

Τέλος, η περαιτέρω έρευνα ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι κατηγορούμενοι.

Ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του διοικητικού διευθυντή της κλινικής «Ταξιάρχαι» σε δήλωσή του αναφέρει:

«Πληροφορηθήκαμε ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του διοικητικού διευθυντή της κλινικής "Ταξιάρχαι", τον οποίο εκπροσωπώ και κατά ιατρών της κλινικής. Η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Η θέση του διοικητικού διευθυντή και της κλινικής είναι ότι είχαν γίνει όλες οι απαιτούμενες προμήθειες υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τηρήθηκαν
όλα τα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., γεγονός που θα αποδειχτεί στην πορεία».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline