Σάββατο 20 Απριλίου 2024  00:33:32

Μητσoτάκης προς Τσίπρα: «Κανένα ένοχο μυστικό δεν με συνδέει με την Μενδώνη. Να μου πείτε τι ακριβώς εννοείτε...Πάρτε θέση για τη λάσπη Βαξεβάνη, διαγράψτε κάποτε τον Πολάκη». Κύριο

«...Μίλησα με ονόματα δικών σας στελεχών. Για Πολάκη και Ελευθεριάδου και τις χυδαίες τους αναρτήσεις. Ανέχεστε τον Πολάκη να μιλά για το ανίκανο τρολάκι Αγαπηδάκη; Βγείτε και καταδικάστε το, επιτέλους...».

Στη δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, είπε πως κανένα μυστικό δεν τον συνδέει με τη Λίνα Μενδώνη και κατηγόρησε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τα υπονοούμενα γεννιούνται οι τερατολογίες, απέναντι στα οποία δεν πρέπει να υπάρχει ανοχή.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος και των τρολ του Διαδικτύου, ο κ. Μητσοτάκης εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να πάρει αποστάσεις από τον Πολάκη, τον Βαξεβάνη και τα ακραία στοιχεία που καθορίζουν την πολιτική του κόμματος. «Τσίπρας, Πολάκης, Βαξεβάνης είστε το ίδιο πράγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επέμεινε ότι ο κ. Τσίπρας δεν κάλεσε τον Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει όσα έγραψε για την κυρία Αγαπηδάκη.

«Λέτε ότι ήταν φίλος μου ο Λιγνάδης, αλλά δεν ήταν. Ρίχνετε όμως λάσπη και κάτι θα μείνει. Αυτή τη θεωρία ακολουθήσατε και σήμερα. Είχατε την ευκαιρία να πάρετε διακριτές αποστάσεις από τη χυδαιότητα που εκπορεύτηκε από ένα κομμάτι του δημόσιου διαλόγου και ενθαρρύνθηκε από δικό σας κομματικό μηχανισμό. Μίλησα με ονόματα δικών σας στελεχών. Για Πολάκη και Ελευθεριάδου και τις χυδαίες τους αναρτήσεις. Ανέχεστε τον Πολάκη να μιλά για το ανίκανο τρολάκι Αγαπηδάκη; Βγείτε και καταδικάστε το, επιτέλους», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, και συνέχισε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Με την τακτική σας, να μην παίρνετε αποστάσεις, οδηγείτε ορισμένα στελέχη της Αριστεράς στον τοίχο. Εχετε τη δυνατότητα επιτέλους να πάρετε αποστάσεις από τέτοιες πρακτικές. Μπορείτε να το κάνετε; Ή είστε δέσμιος μιας πολιτικής που δεν μπορείτε να ξεφύγετε;».

Κλείνοντας την τριτολογία του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως πράγματι στο Διαδίκτυο λέγονται σκληρά πράγματα ορισμένες φορές. «Θέλω να τελειώσω με το εξής: "Αρρωστημένα εγωπαθής ο Τσίπρας, ο πιο ανέντιμος πολιτικός της Μεταπολίτευσης", "Ο Τσίπρας είναι τόσο λίγος που σε κάνει να νιώθεις ότι όταν τον επικρίνεις είναι σαν να κλέβεις εκκλησία", "Ο Τσίπρας έχει τελειώσει πολιτικά. Το μόνο ερώτημα είναι αν θα φύγει μόνος του ή εξαναγκασμένος". Ποιος τα έλεγε όλα αυτά; Ο κ. Ραγκούσης, που είναι δίπλα σας. Ποιος είναι πιο υποκριτής; Αυτός που ήρθε σε εσάς ή εσείς που τον δεχτήκατε;».

Σας ρωτώ, λοιπόν: Έχουμε ένα πλαίσιο εννέα προτάσεων. Μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο; Περιμένω τη δικιά σας ουσιαστική συνεισφορά σε αυτόν τον δημόσιο διάλογο. Αυτή είναι η ουσία της συζήτησης σήμερα.
Και εν πάση περιπτώσει όσο και αν προσπαθείτε εδώ πέρα να μιλάτε για θεωρίες συγκάλυψης, εγώ θα σας πω ότι το ακριβώς ανάποδο συμβαίνει. Αποκάλυψη υπάρχει τώρα. Δεν υπάρχει συγκάλυψη. Για ποια συγκάλυψη επιμένετε να μιλάτε, όταν αναφέρεστε εσείς και τα διάφορα -γιατί είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω λίγο τον δημόσιο διάλογο κατά τη διάρκεια της συζήτησης- κομματικά σας φερέφωνα; Λέτε ότι υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό το οποίο συνδέει εμένα με την κ. Μενδώνη, το οποίο δεν μου επιτρέπει για κάποιον λόγο -τον οποίον εσείς μόνο γνωρίζετε- να την αποπέμψω. Ποιο είναι αυτό το ένοχο μυστικό; Δεν μας το λέτε κιόλας; Για εξηγήστε μας στη δευτερολογία.

Αυτός είναι ορισμός της λάσπης, κύριε Τσίπρα, να αφήνετε ένα ασαφές υπονοούμενο, μία ομίχλη, μια θολούρα. Κάτι συμβαίνει, κάτι υποψιάζομαι, κάτι νομίζω, κάτι άκουσα, αλλά δεν λέω τι είναι. Σας ερωτώ, λοιπόν, ευθέως: Ποιο είναι το ένοχο μυστικό, το οποίο συνδέει εμένα με την κ. Μενδώνη και δεν μου επιτρέπει να την αποπέμψω; Έχετε τη δυνατότητα στη δευτερολογία σας να μου απαντήσετε.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Τι είναι αυτό; Με κρατάει η κ. Μενδώνη από κάπου; Και αν με κρατάει από κάπου, από που με κρατάει; Έτσι γεννιούνται οι τερατολογίες και οι θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο. Από κάποιες τέτοιες γενικές αναφορές. «Ήταν φίλος σας ο κ. Λιγνάδης, αλλά δεν πειράζει που ήταν φίλος σας, δεν θα έπρεπε να ξέρετε», μόνο που δεν ήταν φίλος μου, αλλά εσείς το είπατε. Δεν πειράζει «ρίξε-ρίξε», κάτι θα μείνει.
Αυτή ακριβώς είναι η πολιτική την οποία ακολουθήσατε και σήμερα δυστυχώς, σε αυτήν την Αίθουσα. Και είχατε πράγματι την ευκαιρία -ίσως το κάνετε στη δευτερολογία σας, μακάρι, αλλά δεν νομίζω- να πάρετε διακριτές αποστάσεις από την χυδαιότητα, η οποία εκπορεύτηκε από ένα κομμάτι του δημόσιου λόγου που σαφώς, σαφέστατα, είχε την υποκίνηση του δικού σας πολιτικού χώρου.

Εγώ μίλησα με συγκεκριμένα ονόματα. Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένες δηλώσεις στελεχών σας, σε δύο Βουλευτές σας τουλάχιστον, την κ. Ελευθεριάδου και τον κ. Πολάκη για τις χυδαίες αναρτήσεις τους, για τον άκρως απαξιωτικό λόγο.

Άλλη ανάρτηση του κ. Πολάκη λέει: «...ούτε το ανίκανο τρολάκι η Αγαπηδάκη!». Μα είναι λόγος αυτός; Ανέχεστε αυτόν τον λόγο; Βγείτε μετά και πείτε: «Το καταδικάζω»! «Ανίκανο τρολάκι, Αγαπηδάκη»; Είναι ο ορισμός του σεξιστικού λόγου σε μια συζήτηση η οποία αφορά ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Μπορείτε επιτέλους να το κάνετε ή όχι; Είμαι σίγουρος ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πάρα πολλοί οι οποίοι αυτήν τη στιγμή καταλαβαίνουν ότι με αυτήν την τακτική σας, με το να μην παίρνετε αποστάσεις από αυτές τις χυδαιότητες, τους οδηγείτε στον τοίχο.

«Προσβλητικός για την Αριστερά ο τρόπος που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Λιγνάδη». Είναι μια δήλωση του κ. Κοντονή, ο οποίος ήταν Υπουργός Δικαιοσύνης σας. Εσείς τον είχατε Υπουργό, δεν τον είχα εγώ.
Το καταθέτω στα Πρακτικά.
(Στο σημείο αυτό ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Άρα, το ερώτημα είναι αν έχετε τη δυνατότητα επιτέλους να πάρετε αποστάσεις από τέτοιες πρακτικές. Μπορείτε να το κάνετε; Μήπως τελικά εσείς είστε δέσμιος μιας πολιτικής από την οποία δεν μπορείτε με τίποτα να ξεφύγετε; Διότι, μόνο έτσι δυστυχώς, έχετε μάθει να πολιτεύεστε.

Μιλήσατε για τα πληκτρολόγια. Λοιπόν, κύριε Τσίπρα, επειδή είστε και μηχανικός, σας προτείνω να καταθέσετε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα αφορά μια δική σας ανακάλυψη: Τα μη επανδρωμένα πληκτρολόγια! Είναι τα πληκτρολόγια που γράφουν μόνα τους! Δεν υπάρχει κάποιος που να πληκτρολογεί. Πληκτρολογούν μόνα τους! Πίσω από αυτά δεν κρύβεται κανείς, γράφουν μόνα τους! Είναι αυτοποιημένα!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Δεν υπάρχουν μη επανδρωμένα πληκτρολόγια. Υπάρχουν αυτοί που πληκτρολογούν στα πληκτρολόγια, επώνυμα, με τις χυδαιότητες στις οποίες αναφέρθηκα.
Κάνατε μια επισήμανση που νομίζω ότι έχει την αξία της. Αναφερθήκατε σε ένα στέλεχος, συνάδελφο της Νέας Δημοκρατίας -θα το πω και επώνυμα-, τον κ. Μακάριο Λαζαρίδη, ο οποίος χρησιμοποίησε μια αναφορά, τη λέξη «κίναιδος», την οποία θεωρώ βαθιά προσβλητική για τους ομοφυλόφιλους συμπολίτες μας. Του ζήτησα προσωπικά να ανακαλέσει και το έκανε. Προσωπικά του ζήτησα να ανακαλέσει και το έκανε, διότι η Κυβέρνηση αυτή τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.
Η Κυβέρνηση αυτή, κύριε Βελόπουλου, δεν επέλεξε στελέχη για Υφυπουργούς, για κορυφαίους οικονομικούς συμβούλους επειδή ανήκουν στην κοινότητα. Αλλά δεν πρέπει να απασχολεί κάποιους το ότι κανείς μέχρι τώρα δεν είχε επιλέξει κάποιον ο οποίος είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος, να πάρει κυβερνητική θέση; Γιατί δεν είχε γίνει αυτό; Γιατί έτσι σπάμε έμπρακτα τα τείχη της σιωπής.

Εγώ, λοιπόν, κύριε Τσίπρα, ζήτησα από τον συνάδελφο -και το έκανε προς τιμήν του- να ανακαλέσει και ανακάλεσε. Εσείς σήμερα από το Βήμα της Βουλής θα ζητήσετε από τον κ. Πολάκη, παρόντα στην Αίθουσα, να κάνει το ίδιο; Θα το ζητήσετε; Εδώ είμαστε. Θα περιμένουμε. Είστε εσείς εδώ, είναι και ο κ. Πολάκης. Είναι λαμπρή ευκαιρία!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Επιτέλους, θα αποδείξετε έμπρακτα ότι Τσίπρας και Πολάκης δεν είναι το ίδιο πράγμα; Ότι Τσίπρας και Πολάκης και Βαξεβάνης δεν ενώνονται τελικά για να αποτελέσουν το ίδιο και το αυτό για να μην κρύβεστε πίσω από τη σοβαροφάνεια και τη δυνατότητα σας να εκφέρετε σοβαρό λόγο; Εδώ είμαστε. Κάντε το!
(Όρθιοι οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χειροκροτούν ζωηρά και παρατεταμένα)
Σας έκανε και ο κ. Πολάκης τη χάρη να έρθει στην Αίθουσα, οπότε θα μπορεί να λυθεί και το ζήτημα μια και καλή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline