Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:34:30

Έξι Rafale βήματα μπροστά από την Τουρκία. Ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και αυτοπεποίθησης. Νέα ειδική μοίρα «Γερακιών, 332-παντός καιρού». Κύριο

Μίζερες ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης, βασισμένες στην «πανηγυρική» ανακοίνωση-γκάφα του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

1.Λυπηρή και καθόλου κατάλληλη στο ιστορικό-εθνικό μέγεθος της ημέρας πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή σποτ της Νέας Δημοκρατίας για τα γαλλικά μαχητικά Rafale η τελετή υποδοχής των οποίων πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, στην Τανάγρα. Επινόηση μικροκομματική, που έδωσε την ευκαιρία σε μικρόψυχες ανακοινώσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ έπρεπε και από τις δύο πλευρές να δοθεί ο ενωτικός πατριωτικός τόνος, εθνικής υπερηφάνειας και αυτοπεποίθησης.. Αλλωστε έτσι θα παραμείνει η χθεσινή ημέρα με τα πρώτα έξη βήματα υπεροπλίας στους ουρανούς απέναντι στην Τουρκία. Για να ακολουθήσουν άλλες τρείς παραδόσεις τα επόμενα τρία εξάμηνα έως την άνοιξη του 2024.

2.Τσίπρας κατά ΝΔ για Rafale: Μετέτρεψαν την αγορά εξοπλισμών σε κομματικό σποτ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε νωρίτερα σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το σποτ του κόμματος για την έλευση των Rafale.
«Κανένα κόμμα ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του τόπου δεν μετέτρεψε αγορά εξοπλισμών με χρήματα του ελληνικού λαού, που μάλιστα δεν περισσεύουν, σε κομματικό σποτ», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter. «Ντροπή και εθνική καπηλεία...», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κανένα κόμμα ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του τόπου δε μετέτρεψε αγορά εξοπλισμών με χρήματα του ελληνικού λαού, που μάλιστα δεν περισσεύουν, σε κομματικό σποτ.
Ντροπή και εθνική καπηλεία... pic.twitter.com/Aux7ynoW6x
— Αλέξης Τσίπρας - Alexis Tsipras (@atsipras) January 19, 2022

3.Οικονόμου: Ας αφήσει στην άκρη τις μικροπρέπειες ο κ. Τσίπρας

«Ο ελληνικός λαός σήμερα αισθάνεται ασφαλέστερος και υπερήφανος. Ο κ. Τσίπρας, αυτή την μέρα τουλάχιστον, θα μπορούσε να αφήσει στην άκρη την μικροπρέπεια και την αντιπαράθεση για μια μεγάλη επιτυχία της πατρίδας», απάντησε σε υψηλούς τόνους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και συνέχισε:

«Δεν θα τον ακολουθήσουμε. Η κυβέρνηση, σε απόλυτη σύμπνοια με τον ελληνικό λαό, συνεχίζει ανυποχώρητα την προσπάθεια ενίσχυσης της ισχύος της Ελλάδος, σε κάθε επίπεδο. Ελπίζουμε και ευχόμαστε στην επόμενη ιστορική στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας να παρευρεθεί έστω και ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά.

4.Χριστοδουλάκης: Τα Rafale αγοράστηκαν από χρήματα των φορολογουμένων, όχι από το ταμείο της ΝΔ

«Η κομματική οικειοποίηση τους - με το χθεσινό σποτ - δείχνει το πώς αντιλαμβάνονται τους αμυντικούς μας εξοπλισμούς. Ως μέσο μικροπολιτικής προπαγάνδας», σχολιάζει ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής
Κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή σποτ για την έλευση των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale στην χώρα μας, το οποίο καταλήγει με το σήμα της Νέας Δημοκρατίας, ασκεί με ανάρτησή του ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Τα Rafale αγοράστηκαν - με ευρύτερη συναίνεση - από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, όχι από το ταμείο της ΝΔ», τονίζει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και σχολιάζει ότι «η κομματική οικειοποίηση τους - με το χθεσινό σποτ - δείχνει το πώς αντιλαμβάνονται τους αμυντικούς μας εξοπλισμούς. Ως μέσο μικροπολιτικής προπαγάνδας. Όχι».

5.Ανδρουλάκης για Rafale: Είναι ντροπή η αγορά τους να χρησιμοποιείται για επικοινωνιακή προπαγάνδα της ΝΔ

«Οι αγορές αυτές έγιναν με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, που ακόμα υφίστανται τις συνέπειες της πανδημίας και της ακρίβειας που καλπάζει, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ
«Στηρίξαμε την Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας με την αγορά των αεροπλάνων Rafale, γιατί θέλουμε να διασφαλίσουμε την εθνική μας κυριαρχία», επισημαίνει σε δήλωσή του on camera ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Είναι όμως ντροπή οι αγορές αυτές που έγιναν με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, που ακόμα υφίστανται τις συνέπειες της πανδημίας και της ακρίβειας που καλπάζει, να χρησιμοποιούνται για την επικοινωνιακή προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας», προσθέτει ακόμη ο κ Ανδρουλάκης.

6.ΚΚΕ – Αιχμηρή ανακοίνωση για την απόκτηση των Rafale
Το ΚΚΕ κάνει λόγο για κυβερνητικές φιέστες με τα Rafale.

«Οι κυβερνητικές φιέστες με τα Rafale δεν μπορούν να κρύψουν ότι, στις τραγικές συνθήκες της πανδημίας και της ακρίβειας, ο λαός καλείται να επωμιστεί -με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων που τα ψήφισαν- το υπέρογκο κόστος αυτών των πολεμικών αεροσκαφών, που υπηρετούν κυρίως την εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της άρχουσας τάξης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Δήθεν ασπίδα»

«Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα «βάθρα» της πολιτικής της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης», ως δήθεν ασπίδας για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την άμυνα της χώρας, καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, όπως συνέβη και με τη διαφαινόμενη εγκατάλειψη του σχεδίου για τον αγωγό East Med, που υπαγορεύεται από τα συμφέροντα, αλλά και τις συμμαχίες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στο πλαίσιο του οξυμένου ανταγωνισμού τους με Ρωσία – Κίνα» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος.

Στη συνέχεια τονίζει καταλήγοντας ότι: «Πραγματική προστασία για τα συμφέροντα του λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μπορεί να υπάρξει μόνο με την απεμπλοκή από τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, την οριστική αποδέσμευση, με τον ελληνικό λαό κυρίαρχο στο «τιμόνι» της εξουσίας, με την οικοδόμηση διεθνών πολύπλευρων σχέσεων στη βάση του αμοιβαίου οφέλους για τους λαούς».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline