Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:00:58

Sotheby's: Σε δημοπρασία σπάνιο, τεράστιο μαύρο διαμάντι 555,55 καρατίων. Εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια δολάρια. Κύριο

Το τεράστιο διαμάντι φέρει την ονομασία «Το Αίνιγμα» («The Enigma») δεδομένου πως εκτιμάται πως δημιουργήθηκε από την πρόσκρουση κάποιου μετεωρίτη στη Γη.

1.Πρόκειται για ένα πετράδι κυριολεκτικά από... άλλο πλανήτη. Μιλάμε για το κολοσσιαίο μαύρο διαμάντι των 555,55 καρατίων που ετοιμάζεται να βγάλει στο... σφυρί ο διεθνής οίκος δημοπρασιών Sotheby's ελπίζοντας να αποκομίσει τουλάχιστον 6,8 εκατ. δολάρια.

Το σπάνιο διαμάντι φέρει την ονομασία «Το Αίνιγμα» («The Enigma») δεδομένου πως εκτιμάται πως δημιουργήθηκε από την πρόσκρουση κάποιου μετεωρίτη στη Γη. Θεωρείται δε, το μεγαλύτερο του είδους του, έχοντας καταγραφεί στο βραβείο Γκίνες.
Γενικά τα μαύρα διαμάντια, γνωστά και ως Carbonado Diamonds, είναι εξαιρετικά σπάνια, καθώς χρονολογούνται εδώ και 2,6 με 3,8 δισ. χρόνια και φέρουν ίχνη από άζωτο, υδρογόνο και οσβορνίτη, στοιχεία δηλαδή που συναντώνται στους μετεωρίτες. Το συγκεκριμένο, ωστόσο, ξεχωρίζει το φυσικό πολύπλευρο σχήμα και μέγεθος του.

Sotheby's

Σχολιάζοντας το Αίνιγμα, η Νικίτα Μπιτάνι, ειδική κοσμημάτων του Οίκου, το αποκάλεσε ένα «πραγματικό, φυσικό φαινόμενο» με την πώληση του να αποτελεί μια μοναδική, στη ζωή, ευκαιρία να αποκτήσει κάποιος ένα σπάνιο κοσμικό θαύμα.

Το σχήμα του μάλιστα είναι εμπνευσμένο από το σύμβολο του φοίνικα της Μέσης Ανατολής του Hamsa, ένα σημάδι προστασίας, που σημαίνει «πέντε» στα αραβικά. Το θέμα των «πέντε» διέπει άλλωστε όλη την πέτρα, που εκτός από τα 555,55 καράτια του, περιέχει επίσης ακριβώς 55 όψεις.
Στο παρελθόν μαύρα διαμάντια έχουν πουληθεί σε τιμές που ξεπερνούν τα 13.600 δολάρια το καράτι. Αναλόγως η τιμή του Αινίγματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 6,8 εκατ. δολάρια, δεδομένου και του ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί.
Η κατάθεση προσφορών θα λάβει χώρα από τις 3 έως τις 9 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, ο Sotheby's ανακοίνωσε πως θα δεχτεί πληρωμή και σε κρυπτονομίσματα!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline